Policija atsisakė pradėti tyrimą dėl žurnalisto Š. Černiausko | KaunoDiena.lt

POLICIJA ATSISAKĖ PRADĖTI TYRIMĄ DĖL ŽURNALISTO Š. ČERNIAUSKO

  • 2

Vilniaus apskrities policija nesiims ikiteisminio tyrimo dėl buvusio 15min.lt žurnalisto Šarūno Černiausko veiksmų.

Policija antradienį pranešė, jog sostinės kriminalinės policijos pareigūnai sprendimą atsisakyti pradėti tyrimą priėmė įvertinę informaciją, jog žurnalistas galėjo neteisėtai rinkti, atskleisti ar panaudoti informaciją apie asmens privatų gyvenimą.

Pasak pranešimo, sprendimą antradienį patvirtino ir prokuroras.

Policija teigia, jog nutarimas priimtas vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodekso nuostatomis, kad „baudžiamasis procesas negali būti pradedamas, o pradėtas turi būti nutrauktas jeigu nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“.

„Anksčiau policijos atstovų patvirtinta informacija, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas buvo netiksli, atsiprašome už suklaidinimą“, – teigia policija.

Anksčiau policijos atstovai tvirtino, jog atsižvelgus į 15min.lt direktoriaus Ramūno Šaučikovo pareiškimą, tyrimas buvo pradėtas.

Š. Černiauskas buvo atleistas iš 15min.lt redakcijos prieš daugiau nei dvi savaites. Jis pats atskleidė, kad neinformavęs 15min.lt rengė analizes ryšių su visuomene įmonei apie viešus asmenis ir verslo įmones.

Žurnalistas nurodo, kad analizes teikė „Dariaus Gudelio kontorai“. D. Gudelis yra „VIP Viešosios informacijos partneriai“ („vipcommunications“) valdybos pirmininkas.

Anot portalo direktoriaus R. Šaučikovo, atlikus vidaus tyrimą išaiškėjo, kad Š. Černiausko veikla galėjo būti „nesuderinama ne tik su žurnalisto etika, bet ir įstatymais“.

Dėl žurnalisto veiksmų informaciją aiškinasi ir Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aplamai

Jis yra itin profesionalus žurnalistas, jau seniai nepraleidziu progos perskaityti jo straipsnius . Moka rašyti ir intriguojanciai . Super !

jo publikacijos

apie karbauskio piktadarybes,mokesciu slepima labai geros

SUSIJUSIOS NAUJIENOS