Portugalija į Lietuvą siunčia karių rotaciją ir naikintuvus | KaunoDiena.lt

PORTUGALIJA Į LIETUVĄ SIUNČIA KARIŲ ROTACIJĄ IR NAIKINTUVUS

  • 4

Prie tarptautinio NATO bataliono jungiasi Portugalijos karių rotacinės pajėgos, šios šalies karinės oro pajėgos sustiprins ir NATO oro policijos misiją, informavo Krašto apsaugos ministerija.

Pasak ministerijos, birželio pradžioje į Lietuvą atvyksta 146 Portugalijos karinių jūrų pajėgų kariai, jie Lietuvoje treniruosis tris mėnesius. Portugalai atvyksta pagal NATO sutartas atgrasymo priemones, skirtas stiprinti atgrasymą ir atremti aljanso valstybėms kylančias grėsmes.

140 jūrų pėstininkų ir šeši jūrų laivyno narai treniruosis su Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ kariniais vienetais. Pastarąjį kartą portugalų kariai Lietuvoje buvo 2019-aisiais.

„Portugalai rotacines pajėgas Lietuvoje dislokuoja nuo 2015 metų. Tai yra svarbus solidarumo parodymas prisidedant prie NATO Rytų flango saugumo ir atgrasymo. Portugalija aktyviai prisideda prie NATO saugumo užtikrinimo priemonių Lietuvoje tiek jūrų pėstininkų pajėgų rotacijomis, tiek dalyvavimu NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse“, – pranešime sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Birželio pradžioje į Lietuvą taip pat atvyksta ir keturi Portugalijos F-16 naikintuvai bei 85 karinių oro pajėgų kariai.

Portugalai nuo birželio iki rugsėjo sustiprins NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse, ją Šiauliuose nuo gegužės pradžios su septyniais „Eurofighter Typhoon“ naikintuvais vykdo Ispanijos karinės oro pajėgos, Amaryje – Italijos kariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pagarba..Portugalijai.

Sauni salis Porugalija,zino visi,kas cia vyksta su tuo " Tarakonu",,zino ir "Putkina"..Kuo daugiau I Lietuva kariu is kitu Valstybiu,tuo saugiau ir geriau Lietuvai ir jis zmonems.

Ar tiesa

kad naikintuvai dislokuoti Lietuvoje yra moraliai pasenę? Na bet mums nenaujiena - vistiek pas mus visa ginkluotė yra 90-tųjų metų lygio:D).Koks mums skirtumas kokie trys lėktuvai esant užpuolimo grėsmei po pusės valandos pakils į orą?:D)

4

Geriau pomidorų ir vinogių atsiųstų, o tai visi kariauja ir kariauja su savim, kaip maži vaikai, kada tie žmonės paaugs
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS