Pradinukų tėvai įsiutę dėl subliuškusių Vyriausybės pažadų: vaikų kaukėmis pasirūpinti turės patys? | KaunoDiena.lt

PRADINUKŲ TĖVAI ĮSIUTĘ DĖL SUBLIUŠKUSIŲ VYRIAUSYBĖS PAŽADŲ: VAIKŲ KAUKĖMIS PASIRŪPINTI TURĖS PATYS?

  • 15

Visi pradinukai jau nuo gruodžio pamokose sėdės su medicininėmis kaukėmis. Vyriausybė žadėjo, kad tam savivaldybės nupirks mažesnių, patogesnių ir vaikams pritaikytų kaukių, tačiau prieš įsigaliojant naujai tvarkai, aiškėja, kad vis dėlto vaikų kaukėmis rūpinsis patys tėvai, praneša LNK.

Kaukėmis rūpinsis tėvai

Kol kas vaikai klasėse sėdi be kaukių, tačiau jau nuo gruodžio 1 d. medicinines kaukes pamokose privalės dėvėti ne tik penktų ir vyresnių klasių mokiniai, bet ir pradinukai. Vyriausybės posėdyje valdžia tikino, kad tokia tvarka įsigalioja ne iš karto, mat norima užsakyti mažesnių, patogesnių ir vaikams pritaikytų kaukių, kad jos būtų dėvimos teisingai ir duotų naudos.

„Atitinkamomis priemonėmis rūpinasi Sveikatos apsaugo ministerija. Atitinkamai ir savivalda turi savo atsakomybes. Yra sutarta, kad tuo pasirūpins savivaldybės“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Tačiau pasirodo, kad yra ne visai taip. Mokyklos jau išplatino pranešimus pradinukų tėvams su prašymais kaukėmis pasirūpinti patiems, sakė apie jokius savivaldybių kaukių pirkimus negirdėjusios.

„Visumoje mes prašome tėvelių aprūpinti kaukėmis“, – teigė Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos direktorė Jurgita Nemanienė.

Savivaldybė tikino, kad mažesnių kaukių vaikams nupirko, bet pasirūpins tik jų rezervu mokyklose.

Visumoje mes prašome tėvelių aprūpinti kaukėmis.

Vilniuje mokosi 25 tūkst. pradinukų valstybinėse mokyklose, dar 4 tūkst. – privačiose. Savivaldybė, prieš įsigaliojant naujai tvarkai, kaukių nupirko už 10 tūkst. eurų. Pinigus savivaldybei vėliau grąžins valstybė.

Nerimauja ne tik dėl kaukių pirkimo

Tiesa, tėvams kaukių pirkimas – ne didžiausias galvos skausmas. Daugelis nerimauja, kaip tokio amžiaus vaikams apie pusdienį pavyks iš viso išsėdėti su kauke.

„Nėra labai lengva užduotis. Net ir dabar, net ir vyresnėse klasėse tikrai atsitinka dažnų atvejų, kai vaikai užmiršta ar jiems tiesiog sunku kvėpuoti ir nusiima. Tai yra papildoma prievolė, tačiau visi stengiamės, visi priimame šią naują realybę“, – šnekėjo J. Nemanienė.

Nepaisant to, kad ne visi tėvai geranoriškai priima naujus reikalavimus, epidemiologai sako, kad kaukės padės suvaldyti situaciją mokyklose, kuriose šiuo metu didžiausia rizika virusui plisti.

Sveikatos apsaugos ministras tikino, kad situacija šiuo metu stabili, tačiau neatmetė, kad jai pablogėjus būtų svarstoma apie daugiau papildomų saugumo priemonių.

„Su švietimo dalyviais vyksta aktyvus dialogas ir sekimas, kaip juda ta situacija. Tikrai nereikia įvedinėti priemonių, jei tendencijos yra geros. Jei tendencijos keisis, tada svarstysime, ką papildomo galime padaryti“, – kalbėjo A. Dulkys.

Daugiausia protrūkių mokyklose užfiksuojama didžiausiuose Lietuvos miestuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Jurate

Nu zurnalistai tokias nesamones ekskaluojat, geda.Tai parasyk it jog tevai baisiausia supyke, kad sauskelnem vyriausybe neaprupina

kazkas

tai tipo tie vaikai ir sedi su tom kaukem mokykloj?Lygiau taip pat, kaip ir mokytojai. Nejuokinkit tik

Atsakingas pilietis

Pasidaryti vaiką valstybės pagalbos nereikėjo o nupirkti kaukia jau rekia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS