Praėjusiais metais Druskininkus santuokos įteisinimui rinkosi jaunavedžiai iš visos Lietuvos | KaunoDiena.lt

PRAĖJUSIAIS METAIS DRUSKININKUS SANTUOKOS ĮTEISINIMUI RINKOSI JAUNAVEDŽIAI IŠ VISOS LIETUVOS

  • 0

Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus pateikta praėjusių metų statistika rodo, kad 2020-asiais jaunavedžiai iš visos Lietuvos ir toliau rinkosi savo santykius įteisinti Druskininkuose. Iš 161 sudarytų santuokų daugiau kaip pusė porų – 94 – atvyko iš kitų Lietuvos savivaldybių. Pernai Druskininkuose susituokė ir 12 mišrių porų, t. y. vienas iš jaunavedžių buvo užsienio pilietis. Santuokos sudarytos su Jungtinės Karalystės, Ukrainos, Kanados, Baltarusijos, Italijos, Vokietijos, JAV piliečiais.

Kaip informavo Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Janina Sinkevičienė, didžioji dalis jaunavedžių santuokas registravo atnaujintame ir išpuoselėta aplinka garsėjančiame Druskininkų miesto muziejuje. „Daugiausiai santuokų buvo įregistruota liepos 25 dieną, dvi poros pasirinko išskirtinę – gruodžio 31 dienos – datą. Karantinas taip pat netapo kliūtimi susituokti. Pirmojo karantino metu įregistravome dvi santuokas, per antrąjį karantiną – devynias“, – sakė J. Sinkevičienė.

Džiugi tendencija, kad 2020 metais mažėjo skyrybų. Įregistruotos 56 ištuokos, 2019 metais jų buvo 69.

Praėjusiais metais sudaryti 354 mirties įrašai: mirė 161 vyras ir 193 moterys.

2020 metais Teisės ir civilinės metrikacijos skyriuje buvo įregistruoti 188 naujagimiai. Gimė 105 berniukai ir 83 mergaitės. Įregistruota 1 pora dvynukų.

Praėjusiais metais populiariausias mergaitės vardas buvo Lėja. Antroje vietoje – Liepa. Taip pat populiarūs buvo Urtės, Adrijanos, Ugnės, Iglės, Rusnės, Patricijos, Austėjos vardai.

Populiariausias berniuko vardas – Kajus. Taip pat populiarūs buvo Ajaus, Augusto, Gusto, Nojaus, Antano, Martyno vardai.

Pasak J. Sinkevičienės, ankstesnės tendencijos, kad druskininkiečiai prisimena ir savo vaikams suteikia lietuviškus vardus, išlieka – vaikams suteikti Antano, Bernardo, Domo, Jonės, Motiejaus vardai. „Pastebime, kad ryškėja dar viena tendencija – tėvai nori suteikti išskirtinius, retus vardus, tokius kaip Luna, Lara, Uma, Tiana, Aidaras, Aretas. Užsienyje gimusiems vaikams arba vaikams, kurių vienas iš tėvų užsienio pilietis, buvo suteikti dvigubi vardai: Athena Louise, Smilla Nuna, Alkes Madeja“, – sakė J. Sinkevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS