Premjeras apie karantino draudimų nepaisymą: mūsų žmonės visada buvo kūrybiški | KaunoDiena.lt

PREMJERAS APIE KARANTINO DRAUDIMŲ NEPAISYMĄ: MŪSŲ ŽMONĖS VISADA BUVO KŪRYBIŠKI

Laikinai ministro pirmininko pareigas einantis Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė, trečiadienį patikslinusi draudžiamų veiklų sąrašą, siekia sustabdyti bandymus apeiti dėl karantino įvestus veiklos ribojimus.

„Mūsų žmonės visada buvo kūrybiški, ir šiomis sąlygomis tokie lieka. Matome, kad veiklos, kurios buvo ribojamos arba uždraustos, vyko, tiesiog buvo randami tam tikri formalūs draudimų apėjimai“, – spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Laikinasis premjeras taip pat teigė, kad bandydami pasinaudoti teisinio reguliavimo spragomis gyventojai patys sau kenkia.

Matome, kad veiklos, kurios buvo ribojamos arba uždraustos, vyko, tiesiog buvo randami tam tikri formalūs draudimų apėjimai.

„Matėme, kad tam tikros patalpos buvo nuomojamos įvairiausioms šventėms. Tai kaip ir uždrausta veikla, bet šventės toliau vyksta. Dėl to Sveikatos apsaugos ministerija tiesiog patikslino, kad jei mes tam tikras veiklas apribojame, tai ne dėl to, kad norėtume kažką uždrausti, bet norime, kad nebūtų rizikos plisti COVID-19 infekcijai. Ir šiuo atveju bandymai rasti teisinio reguliavimo spragas yra tik pačių apgaudinėjimas“, – pabrėžė jis.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė, kad kylant neaiškumų dėl tam tikrų paslaugų priskyrimo laisvalaikio, pramogų ir sporto paslaugoms, atitinkamai išplečiamas paslaugų ratas, nustatant, kad draudžiama teikti laisvalaikio, sporto įrenginių eksploatavimo, sporto klubų, kūno rengybos centrų, pramogų, poilsio, baseinų, pirčių (išskyrus viešąsias pirtis, skirtas asmenų higienos poreikiams tenkinti), diskotekų, šokių salių, kino teatrų ir kino klubų paslaugas, teikiamas tiek juridinių, tiek fizinių asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Toks gyvenimas.

Kiekvienam veiksmui yra atoveiksmis.

neiveiksit mūsų jokiomis baimėmis

pirčių neuždrausit, mes skiepų žalą per pirtis išsivalysime. ir dar kitomis priemonėmis.....uspaskichas kaukę iki nosies apačios užsidėjes, tai žmonės eiliniai jums baranai yra ? kaukės aplamai kenkia sveiktai. Latvijoje nereikia kaukių kaip ir visoje Skandinavijoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS