Premjeras ragina atidžiau spręsti klausimus dėl valdininkų atleidimo | KaunoDiena.lt

PREMJERAS RAGINA ATIDŽIAU SPRĘSTI KLAUSIMUS DĖL VALDININKŲ ATLEIDIMO

  • 1

Teismams priimant iš valstybės tarnybos atleistiems asmenims palankius sprendimus, premjeras sako, kad atleidžiant turėtų būti atidžiau tikrinami faktai ir nedaroma procedūrinių pažeidimų.

„Būsime priversti atidžiau vertinti įvairius faktus ir informaciją, kuri teikiama sprendimų priėmėjui ir, matyt, patys ministrai, kas susiję su įstaigų vadovais, turės labai aiškiai pasverti ypatingai specialiųjų tarnybų gaunamą informaciją, nes po to ją reikia teikti teismui ir teismas vertina labai preciziškai“, – trečiadienį žurnalistams sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad daugeliu atvejų atleistiesiems palankūs sprendimai būna susiję su procedūriniais pažeidimais.

„Tai pačio fakto nepaneigia dėl tokio žmogaus reputacijos, galimybės darbuotis, bet kada terminai nesilaikomi ar pažeisti tarnybinio patikrinimo terminai – tai yra procedūriniai pažeidimai, tai tikrai tokių dalykų neturi būti daroma, kalbant apie procesą, kuris vykdomas norint atleisti susikompromitavusį valstybės tarnautoją“, – kalbėjo premjeras.

Vilniaus apygardos administracinis teismas praėjusią savaitę paskelbė, kad Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo pavaduotojas Daivis Zabulionis antrą kartą iš pareigų buvo atleistas neteisėtai, jam priteista 13,2 tūkst. eurų kompensacija už priverstines pravaikštas.

Būsime priversti atidžiau vertinti įvairius faktus ir informaciją, kuri teikiama sprendimų priėmėjui.

Šis atleidimas įvyko po to, kai jis į darbą grąžintas neteisėtu pripažinus ir pirmąjį jo atleidimą iš pareigų pernai kovą dėl neskaidrių ryšių su koncerno „MG Baltic“ ir bendrovės „Kauno tiltai“ vadovais.

Kiek anksčiau teismas D. Zabulioniui už neteisėtą atleidimą buvo priteisęs beveik 30 tūkst. eurų kompensaciją. Laikinasis Kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas praėjusią savaitę LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ teigė, kad minėtą sumą padengė draudimo bendrovė. Šią savaitę jis BNS patikslino, kad direkcija turi sudariusi sutartį su draudimo bendrove BTA.

Birželį Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė, kad Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė turi kompensuoti 22 tūkst. eurų žalą vietos gydymo įstaigai, iš kurios ji neteisėtai atleido vyriausiąją gydytoją. Ji šį sprendimą apskundė.

Gegužę Vilniaus apygardos administracinis teismas grąžino į pareigas atleistą buvusį Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūną Tomą Jakučionį.

Teismas paskelbė, kad nuobauda T. Jakučioniui skirta nepagrįstai, nes padaryta pažeidžiant nuobaudų skyrimo taisykles.

Jo naudai teismas priteisė daugiau nei 13,5 tūkst. eurų už visą priverstinės pravaikštos laikotarpį.

Balandį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paskelbė, kad buvęs karinių oro pajėgų vadas Audronis Navickas nuo pareigų užpernai buvo nušalintas neteisėtai, nes nušalinimo metu karininkas nebuvo įtariamas drausmės pažeidimo padarymu, jo atžvilgiu nevyko joks tarnybinis patikrinimas, tačiau į pareigas A. Navicko negrąžino.

Sausį Vilniaus apygardos teismas pripažino neteisėtu Dariaus Udrio atleidimą iš savivaldybės įstaigos „Go Vilnius“, atsakingos už investicijas į sostinę ir turizmą bei priteisė pernai liepą atšauktam įstaigos vadovui didesnę nei 17 tūkst. eurų kompensaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kuo daugiau tų valdininkėlių reikia atleisti.Gyvena iš mūsų uždirbtų sąžiningų pinigų.O ką jie daro dėl mūsų. Dauguma tik nosį krapšto.Tai visus tokius vyti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS