Pretendentų į teisėjus atrankos komisijai vadovaus R. Urbonaitė | KaunoDiena.lt

PRETENDENTŲ Į TEISĖJUS ATRANKOS KOMISIJAI VADOVAUS R. URBONAITĖ

  • 4

Pretendentų į teisėjus atrankos komisijai (PTAK) nuo šiol vadovaus politologė, Mykolo Romerio universiteto lektorė Rima Urbonaitė. Darbą PTAK taip pat pradėjo nauja visuomenės atstovė socialinių mokslų daktarė, kriminologė Margarita Dobrynina.

R. Urbonaitės teigimu, šiuo metu Komisijos veikla yra grįsta aukštų standartų kandidatams taikymu. Nuolat vykstant diskusijoms dėl atrankos sistemos galimo tobulinimo, PTAK turėtų ir toliau užtikrinti tarpinstitucinį bendradarbiavimą bei įsitraukti į sprendimų priėmimo procesus, kurie susiję su atrankos sistemos, vertinimo kriterijų tobulinimu.

„Pats atrankos procesas yra iššūkis, nes tai yra teisminės valdžios, kuri itin svarbi visai valstybei, jos raidai, formavimo dalis. Visada svarbu gebėti pamatyti kandidatų stipriąsias ir silpnąsias puses, juos tinkamai įvertinti. Be to, visai netrukus PTAK teks tęsti darbus ir bendradarbiaujant su nauju Prezidentu bei jo komanda. Visa tai vertinu kaip galimybę tęsti pradėtus Komisijos darbus ir toliau stiprinti teisminės valdžios formavimo proceso kokybę“ - teigė R. Urbonaitė.

Komisijos narių pareigas toliau eis: Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Danutė Gasiūnienė; buvęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Sigitas Gurevičius; Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėja Sigita Jokimaitė; Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėja, šio teismo pirmininkė Jolanta Malijauskienė; Interneto žiniasklaidos asociacijos pirmininkė Aistė Žilinskienė.

Atrankos komisiją iš septynių asmenų trejiems metams sudaro Prezidentas. Trys komisijos nariai turi būti teisėjai ir keturi - visuomenės atstovai. Respublikos Prezidentas iš Atrankos komisijos narių skiria komisijos pirmininką. Atrankos komisijos nariais negali būti skiriami Teisėjų tarybos nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tai

Juknevičienės brolio duktė

creepy

sadistiška šypsena.

Anonimas

Tai cia ta pati Urbonaite kuri pardavinejo informacija zurnalistams is Turniskiu prezidentines lezbiu irstvos? Viespatie, KOKS ISSIGIMES pasaulis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS