Prezidentas: Lietuva pasirengusi sukurti reikiamą infrastruktūrą JAV nuolatinėms pajėgoms | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS: LIETUVA PASIRENGUSI SUKURTI REIKIAMĄ INFRASTRUKTŪRĄ JAV NUOLATINĖMS PAJĖGOMS

  • 16

JAV viešintis prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį susitiko su Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadu generolu majoru Marku Schindleriu (Marku Šindleriu). Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva siekia nuolatinio JAV karinių pajėgų dislokavimo savo teritorijoje ir yra pasirengusi sukurti visą reikiamą infrastruktūrą.

„Karinis bendradarbiavimas su JAV yra strategiškai svarbus Lietuvai. Transatlantinis ryšys yra tiek Lietuvos, tiek visos Europos saugumui reikšminga sąlyga“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Susitikime jis pabrėžė, kad JAV yra Lietuvos strateginė partnerė ir šalis sąjungininkė. Pasak šalies vadovo, JAV ir Lietuvą sieja tvirtas įsipareigojimas demokratinėms vertybėms, žmogaus teisėms ir kolektyviniam saugumui.

Šalies vadovas teigė, kad produktyvus ir ilgalaikis Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimas su Pensilvanijos nacionaline gvardija prisidėjo prie Lietuvos nacionalinio saugumo ir kariuomenės stiprinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

NETIESA;;;DAROMA TIKRAI DAUG;;;VIEN AUKSINIU SAUKSTU IR SAMCIU IS KINIJOS KIEK PRASUKTA;;;AR SEDO KAS SU KONFISKACIJA???;O MILIJONAI SPEC TRUSIKU SU SPEC GAUBIU;;;;NU NIEKS NEZINO KA TAS REISKIA;;;;;BET GAL IRGI PRIE AUKSO::O KOKIOS GALYBES TIPO OFICIERIU;;;;O VISIEM PO DZIPA IR TT RYSKIAI DU PROCENTAI PER MAZAI :O TIE GINKLAI MA JI VELNIAI;;

Kur vos

per metus ima iš biudžeto po 2 milijardus kariniam reikalam o iki šiol nieko nesukurta? Kiek jau metu mes Nato? Kiek jau nario mokesčio sumokėjom ir ginkluotės kokios nupirkom? Priešriaušinių šalmų bl ar kitos ekipiruotės civilių maištams malšinti?Tai jie tiek nekainuoja. KUR PINIGAI ANUŠAUSKAI?

nereikia

Baidenas pisa mopsa i supine o jis dar praso = gyliau davai stipriau dar truputi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS