Prezidentas padėkojo tarptautinių olimpiadų ir konkursų laimėtojams už Lietuvos garsinimą | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS PADĖKOJO TARPTAUTINIŲ OLIMPIADŲ IR KONKURSŲ LAIMĖTOJAMS UŽ LIETUVOS GARSINIMĄ

  • 2

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasveikino tarptautinių mokinių olimpiadų ir konkursų laureatus – gabius Lietuvos mokyklų ugdytinius, 2020 m. pasauliniuose mokslo renginiuose iškovojusius medalius ir pagyrimo raštus.

„Džiaugiuosi ir didžiuojuosi Jūsų auksiniais, sidabriniais ir bronziniais įrodymais, kad jauniausieji mūsų šalies protai pajėgūs pelnyti aukščiausius akademinius įvertinimus tarp geriausių pasaulyje. Esate kūrybinga bei tikslų nestokojanti karta, ir netrukus jau Jūsų sprendimai, atradimai ir pasiekimai brėš kryptį mūsų valstybei. Progreso kelias nuolatos kupinas iššūkių, o Jūs, nuo jaunumės turintys drąsos juos priimti ir užsispyrimo jiems įveikti, būsite labiausiai užgrūdinti ir patikimi visuomenės vedliai, mūsų inovatyvios Lietuvos kūrėjai“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas padėkojo mokytojams ir olimpiadoms padėjusiems pasiruošti mokslininkams, kurių profesionalumas ir patirtis atvedė jaunuolius iki svarbių pergalių, o mokiniams – už atsidavimą tikslui ir atkaklų darbą, kokiam pasiryžta nedaugelis.

Šalies vadovas su mokiniais diskutavo apie jų lūkesčius švietimo sistemai, klausinėjo apie jų ateities planus, domėjosi įspūdžiais iš konkursų.

„Dažnai girdime sakant, kad vaikai ir jaunimas – šalies ateitis, tačiau aš manau, kad Jūs – tai mūsų dabartis. Jau šiandien visi vertiname Jūsų indėlį garsinant Tėvynę. Jūs jau šiandien savo pasiekimais keliate kartelę ne tik sau, bet ir kitiems, kurie ateis po Jūsų. Valstybė jau šiandien turi užtikrinti, kad visiems būtų sudarytos kuo palankesnės sąlygos mokytis, studijuoti, o studijuosiantiems užsienyje – sugrįžti ir toliau kurti jos gerovę“, – pabrėžė šalies vadovas.

Visiems mokiniams bus įteiktos Prezidento padėkos, o Švietimo, mokslo ir sporto ministerija jaunuoliams, jų mokytojams ir komandų vadovams įsteigė dovanas.

Dėl pasaulį ištikusios pandemijos dalis renginių šiemet neįvyko, o dalis jų vyko nuotoliniu būdu. Todėl šiais metais tarptautinėse mokinių olimpiadose ir konkursuose dalyvavo tik 30 mūsų šalies mokinių, tačiau jie – nors konkursams ruoštis teko tokiomis sudėtingomis sąlygomis – pelnė Lietuvai 3 aukso, 5 sidabro, 12 bronzos medalių, 10 pagyrimo raštų ir 1 specialųjį prizą. Geriausių rezultatų šiemet pasiekė jaunieji geografai. Vienas mokslinis projektas apdovanotas Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos specialiuoju prizu.

GALERIJA

  • Prezidentas padėkojo tarptautinių olimpiadų ir konkursų laimėtojams už Lietuvos garsinimą
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Bet šalia to...

Kažkaip lyg ir namatoma, neva nesuprantama, kad magistrai su diplomais yra tokios žemo lygio, kad nesugeba ne tik savarankiškai parašyti baigiamojo darbo, nesuvokia, kaip atrodo mokslo tyrimo struktūra, metodai, nemoka net rašyti, skaityti, nekalbant jau apie užsienio kalbas - kai kurie iš tokių LR tampa ir laipsniuotais dr... Amžinas špargalkių nusirašinėtojų gyvavimas: už viską susimoka, diplomus nusiperka, ypač dažnu atveju ekonomisto ar teisininko, vadybininko, - lyg ir smagu pasididžiuoti - štai, jaunuolis su diplomu. Bet... kažkam juk reikia dirbti, kažkas turi sukurti pridedamąją vertę, tad ar gražu, kad LR su magistro diplomu asmenys neretai yra mažiau išprusę, nekalbant jau apie gebėjimus dirbti bent ką praktiškai, nei proftechnines baigusieji.

gražus

sunkus darbas buvo padarytas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS