Prezidentas reiškia užuojautą dėl kolekcininko V. Staniulio mirties | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS REIŠKIA UŽUOJAUTĄ DĖL KOLEKCININKO V. STANIULIO MIRTIES

  • 14

Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį reiškia užuojautą dėl lietuvių kultūros veikėjo, bibliofilo ir kolekcininko Vidmanto Staniulio mirties.

„V. Staniulis, negailėdamas nei laiko, nei širdies, mokė mane orientuotis nepaprastai turtingame knygos pasaulyje“, – užuojautoje teigė šalies vadovas.

„Jis buvo išskirtinė asmenybė, mylėjusi senąsias lietuviškas knygas, elementorius ir gramatikas. Labai pasigesiu mūsų ilgų, nuoširdžių ir įtraukiančių pokalbių“, – sakė jis.

V. Staniulis, eidamas 71-uosius metus, mirė šeštadienį, apie tai pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

V. Staniulis gimė 1950 metais Kiaulupių kaime, dabartiniame Šakių rajone. Jis buvo vienas bibliofilų organizacijos „XXVII knygos mėgėjų draugija“ atkūrėjų.

1968 metais V. Staniulis baigė Sintaitų vidurinę mokyklą, surengė daugiau kaip 20 parodų, 1994 metais Kaune atidarė antikvarinį knygyną.

V. Staniulis sudarė ir išleido „XXVII knygos mėgėjų draugijos“ metraštį, taip pat „Lietuvos kalbos istoriją“, „Moterys, arba cherchez la femme“, Kristijono Donelaičio „Metų“ 1918 metų faksimilinį leidinį ir kitas knygas.

V. Staniulis prisidėjo rengiant Knygos šventes, skirtas Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, inicijavo „Geriausiai parengto ir išleisto bibliografinio leidinio“ konkursus.

Už nuopelnus Kauno ir Lietuvos kultūrai V. Staniulis buvo apdovanotas II laipsnio Santakos medaliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Galimai

Galimai žemiau pasisakęs britas teisus. Galimai žemiausia purviniausia ir daugiausia visuomenei žalos pritariu si visuomenės dalis pateikiama gražiai įvyniotuose saldainių popieriuose. Galimai. Bet didelė labai didelė tikimybė: padugnės grobstę nacionalinį LR turtą ir dalį valstybės BVP pateikiami it gerbtina ir geros reputacijos. Galimai. Tai prielaida. Apskritai net idiotas sluckis buvo gražiai pateikiamas, o tikroji biografija ir veikla keverzojant ir perkeverzojant kliedesiais grįstas istorijas pagal valdžios nurodytą kryptį tėra idiotų ir nevykėlių kultūros dalis. Paskui reikalingi visokie ...iuliai, kad tą purvo ir padugnių aferistų kultūrą propaguoti bent išvogtų spaudinių pavidalu. Purvas atsilikimas idiotizmas...žemiausias kultūros lygis kokį tik galima įsivaizduoti

Anglas

Nauseda didelis plepis prezidentas nekoks staniulis aferistas mafijozas grinas kolūkietis nemandagus bjaurus tipas

Saulius

Kol tas Kenas neįkišo savo snukučio atrodė mirė garbingas žmogus,dabar abejoju.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS