Prezidentas sveikina socialinius darbuotojus: jūs keičiate gyvenimus | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS SVEIKINA SOCIALINIUS DARBUOTOJUS: JŪS KEIČIATE GYVENIMUS

  • 2

Socialinio darbuotojo profesija itin svarbi valstybei, ji prisideda mažinant skurdą ir socialinę atskirtį, teigia prezidentas Gitanas Nausėda, sekmadienį sveikindamas šios srities darbuotojus jų profesinės šventės proga.

G. Nausėdos teigimu, socialinis darbas keičia šeimų, vaikų, jaunuolių, neįgaliųjų, senjorų bei socialinę riziką patiriančiųjų gyvenimus, stiprina bendruomenes mieste ir kaime, augina visuomenę, praneša Prezidentūra.

„Jūs sąmoningai renkatės eiti ten, kur niekas neina, ir padedate tiems, kam to reikia labiausiai“ – reikšdamas padėką socialiniams darbuotojams sako prezidentas.

Lietuvoje socialinį darbą valstybės, savivaldybių įstaigose ir nevyriausybiniame sektoriuje dirba beveik 12 tūkstančių žmonių.

L. Kukuraitis: esate arčiausiai pažeidžiamų grupių

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sekmadienį pasveikino socialinių darbuotojų profesinę bendruomenę. Rugsėjo 27-ąją minima Lietuvos socialinių darbuotojų diena.

Sveikindamas socialinius darbuotojus profesinės šventės proga, ministras pažymėjo, kad darbas su žmonėmis, jų savarankiškumo ugdymas yra pats prasmingiausias, bet kartu ir pats sunkiausias.

„Noriu padėkoti už titaniškas jūsų pastangas, kurias dedate kas dieną koronaviruso pandemijos metu. Buvote ir esate pirmosiose fronto linijose, arčiausiai pažeidžiamų žmonių grupių, esate tie, kurie neteisia, įkvepia drąsos ir pasitikėjimo, kai žmonėms to labiausiai reikia. Dėkoju už jūsų kompetenciją ir profesionalumą, už atidumą ir nešališką pagalbą mūsų visuomenės nariams“, – sakoma L. Kukuraičio sveikinime.

Buvote ir esate pirmosiose fronto linijose, arčiausiai pažeidžiamų žmonių grupių, esate tie, kurie neteisia, įkvepia drąsos ir pasitikėjimo, kai žmonėms to labiausiai reikia.

Ministras profesinėje darbuotojų kelionėje linki „visuomet prisiminti šv. Vincentą Paulietį, kurio dėka rugsėjo 27-oji yra paskelbta Lietuvos socialinių darbuotojų diena.“

„Šis istorinis asmuo savo veiklą skyrė vaikams, seneliams, sergantiems, išėjusiems iš įkalinimo įstaigų, nepasiturintiems ir neįgaliesiems dar tais laikais, kai apie gerovės valstybę niekas nekalbėjo ir nemąstė.

Dabartiniu laikotarpiu gerovės sąvoka turi kur kas platesnę prasmę, tačiau visos žmonių bendruomenės visais laikais turi sau priminti, kad atsigręžimas į kitą asmenį, empatija jam, pagalbos teikimas ir ugdymas ilguoju laikotarpiu atneša labai gražių rezultatų“, – akcentuoja socialinės apsaugos ir darbo ministras, atkreipdamas dėmesį, kad visuomenė pastebi ir labai vertina socialinių darbuotojų darbą.

Anot L. Kukuraičio, atlikus reprezentatyvią visuomenės nuomonės apklausą paaiškėjo, kad 69 proc. respondentų socialinių darbuotojų veiklą vertina kaip labai naudingą arba naudingą visuomenei. „Tai liudija, kad jūsų pastangos mažais žingsneliais pasiekia tikslą, o jūsų ryšys su visuomenės nariais vis stiprėja. Linkiu toliau stiprinti profesinį vardą, rasti laiko sau, pasidžiaugti tuo, ką jau pasiekėte“, – sakoma ministro sveikinime.

Rugsėjo 27 dieną minima Lietuvos socialinių darbuotojų diena.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

socdarbuotojas neskirsto pinigu ir viskas priklauso nuo sedinciu prie valiutos ir ja skirstanciu tai ir pats tamsta ir strgelis/su visais 141 /dievukais/ jau gyvenanciais geroves dimensioje i kuria pakliuva tik tie kurie loja pagal seimininko nuoroda?...

Makas

O turetu dirbti 60 tukstanciu. Nera prieziuros vienisiems seneliams "Geroves" valstybeje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS