G. Nausėda: Lietuva pasiruošusi padaryti viską, kad atgrasymo efektas būtų maksimalus | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: LIETUVA PASIRUOŠUSI PADARYTI VISKĄ, KAD ATGRASYMO EFEKTAS BŪTŲ MAKSIMALUS

Lietuva pasiruošusi padaryti viską – sudaryti tinkamas sąlygas sąjungininkų kariams, priimti jų tiek, kiek yra reikalinga, kad atgrasymo efektas būtų maksimalus, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

Jis antradienį lankėsi Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje, kur vyksta Vokietijos 10-osios tankų divizijos ir Lietuvos mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ pratybose „Greitasis kardas 2021“ („Schneller Degen 2021“).

„Labai svarbu žinoti, kad priešakinės pajėgos, kurioms vadovauja Vokietija, pasirengusios dar daugiau investuoti Lietuvoje į tinkamą infrastruktūrą – numatyti labai ambicingi planai“, – žurnalistams sakė šalies vadovas.

Mes, kaip Lietuvos valdžia, esame pasirengę sudaryti ir tinkamas sąlygas, ir priimti tiek karių, kiek yra reikalinga tam, kad Lietuvos atgrasymo efektas būtų maksimalus.

„Ir aš norėjau šiandien patvirtinti savo buvimu, kad mes, kaip Lietuvos valdžia, esame pasirengę sudaryti ir tinkamas sąlygas, ir priimti tiek karių, kiek yra reikalinga tam, kad Lietuvos atgrasymo efektas būtų maksimalus“, – pridūrė jis.

Anot jo, abiejų šalių karių pasirengimas reaguoti į grėsmes yra aukščiausio lygio.

„Man teko realiai įsitikinti, kad tiek ir Vokietijos, tiek ir Lietuvos profesinis pasirengimas yra aukščiausio lygio. Kaip ir mūsų gebėjimas sudaryti tinkamas sąlygas, infrastruktūrą tokio plataus masto operacijai atlikti“, – teigė G. Nausėda.

Pratybų metu pirmą kartą Lietuvoje buvo realiai dislokuotas sąjungininkų divizijos štabas su jai pavaldžių brigadų štabais, kur buvo treniruojamasi atremti hibridines ir aukšto intensyvumo grėsmes.

Per treniruotes kariai praktiškai įvykdė greitą kariuomenės elementų perdislokavimą į NATO priešakinį regioną Lietuvoje, mokėsi efektyviai bendradarbiauti jungtinėse gynybos operacijose.

GALERIJA

  • G. Nausėda: Lietuva pasiruošusi padaryti viską, kad atgrasymo efektas būtų maksimalus
  • G. Nausėda: Lietuva pasiruošusi padaryti viską, kad atgrasymo efektas būtų maksimalus
  • G. Nausėda: Lietuva pasiruošusi padaryti viską, kad atgrasymo efektas būtų maksimalus
  • G. Nausėda: Lietuva pasiruošusi padaryti viską, kad atgrasymo efektas būtų maksimalus
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Ernestas.

Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Suvėrinės teisės ir laisvas savarankiškas valdymasis tautų, kurios buvo jėga prijungtos, turi būti atstatytos. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

T

Nupirkit kepure kariomenės vadui eina kaip stobrys

Kaunietis

Asiliukas nori būti kariu prisimisk i kelnes HAHA lopas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS