Prezidentūra: PSO nėra panacėja nuo visų ligų | KaunoDiena.lt

PREZIDENTŪRA: PSO NĖRA PANACĖJA NUO VISŲ LIGŲ

Prezidentūra teigia, kad JAV vadovo kritikos susilaukianti Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) nėra panacėja nuo visų ligų, tačiau, kartu pažymi ji, alternatyvos šiai tarptautinei institucijai šiuo metu taip pat nėra.

„Negalima iš tos organizacijos reikalauti to, ko ji nėra pajėgi padaryti. O, kad tokia organizacija būtų, vis dėlto yra gerai, nes be jos koordinuojamo vaidmens būtų dar sudėtingiau“, – LRT radijui ketvirtadienį teigė prezidento Gitano Nausėdos patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė.

„PSO nėra panacėja nuo visų ligų. Tai yra organizacija, kurią sudaro Jungtinių Tautų Organizacijos šalys-narės. Organizacija, deja, negali priversti šalių veikti vienaip arba kitaip – ji gali duoti tik tam tikras rekomendacijas“, – sakė ji, pažymėdama, kad JAV kritikos susilaukusi tarptautinė organizacija galėtų veikti ir efektyviau.

„Kitos globalios sveikatos organizacijos nėra. Galbūt ji galėtų veikti geriau ir efektyviau, tačiau alternatyvos jai nėra“, – apibendrino A. Skaisgirytė.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė stabdantis Jungtinių Valstijų finansavimą Pasaulio sveikatos organizacijai, nes ši neva slėpė COVID-19 protrūkio rimtumą Kinijoje dar iki tada, kai ši liga išplito visame pasaulyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

O šiaip ką veikia ta PSO (Pinigų Skirstymo Organizacija) ar joje yra bent koks,tikras patyręs medikas,ar ten visi popieriniai politikai.Dabar niekas savo galva nenori mastyti,oi ką pasakys Eurokomisija,oi ką pasakys Briuselis,oi ką PSO,oi ką KNŠ,ar TTN.

PSO [pasauline satanistu organizacija]

aplamai neturi nieko bendro su sveikatingumu ir apsauga nuo ligu pasaulyje.....netgi atvirksciai.

tomas

Tai negi nėra Pasaulyje jėgos, kuri galėtų ir turėtų pažaboti nusikaltėlius. Tai gal tame Kinijos Uhane buvo ruošiamas mirtinai pavojingas bakteriologinis ginklas? Jei taip, tai iki III pasaulinio karo - vienas žingsnis. Ir iki Pasaulio pabaigos. Nereikės nei raketų, nei atomų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS