Prisiekė rekordinis Jaunesniųjų karininkų vadų mokymų klausytojų skaičius | KaunoDiena.lt

PRISIEKĖ REKORDINIS JAUNESNIŲJŲ KARININKŲ VADŲ MOKYMŲ KLAUSYTOJŲ SKAIČIUS

  • 10

Šalia Krašto apsaugos ministerijos šeštadienį įvyko Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos Jaunesniųjų karininkų vadų mokymų (JKVM) klausytojų priesaikos ceremonija.

Jos metu prisiekė 103 aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai.

Kaip pranešė ministerija, tai – rekordinis klausytojų skaičius nuo 2012 metų, kai šie mokymai buvo atnaujinti, siekiant didinti šalies gynybinį pajėgumą.

Kariai prisiekė tarnauti Lietuvai ir sieks per ateinančius trejus metus papildyti Lietuvos kariuomenės rezervo karininkų gretas.

Šventėje dalyvavo krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, viceministras Žilvinas Tomkus, Lietuvos karo akademijos viršininkas brigados generolas Almantas Leika, akademijos vadovybė, Lietuvos kariuomenės vienetų vadai, prisiekiančiųjų artimieji ir draugai.

„Šiandien ne tik prisiekėte, gavote jaunesniojo eilinio karinį laipsnį, bet ir savo pavyzdžiu rodote, kad aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, tiek merginos, tiek vaikinai, yra motyvuoti į savo rankas imti lyderystę nacionalinio saugumo srityje“, – ceremonijoje kalbėjo A. Anušauskas.

Savo pavyzdžiu rodote, kad aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, tiek merginos, tiek vaikinai, yra motyvuoti į savo rankas imti lyderystę nacionalinio saugumo srityje.

Šiais metais Lietuvos valstybei prisiekė vienuoliktoji laida Lietuvos karo akademijos klausytojų, savanoriškai pradėjusių mokytis pernai rudenį Lietuvos karo akademijoje Vilniuje ir jos padalinyje Klaipėdoje.

Kaip skelbia KAM, tarp prisiekusiųjų yra studijavusių ir užsienio, daugiausia Jungtinės Karalystės, universitetuose.

Jaunesniųjų karininkų vadų mokymai – viena privalomosios pradinės karo tarnybos formų. Ją atliekantys 18–32 metų aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, pagal tarpukario Lietuvos tradicijas vadinami kariūnais aspirantais, įgyja pagrindinį karinį pasirengimą, išmoksta veikti karinio vieneto sudėtyje ir jam vadovauti.

Mokymai trunka trejus metus vidutiniškai po 2 savaitgalius per mėnesį. Mokymų vietos yra Karo akademijoje Vilniuje ir jos padalinyje Klaipėdoje. Šiuo metu čia mokosi 306 klausytojai, iš kurių – 42 merginos. Jie studijuoja arba yra baigę Lietuvos, Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų aukštąsias mokyklas.

GALERIJA

  • Prisiekė rekordinis Jaunesniųjų karininkų vadų mokymų klausytojų skaičius
  • Prisiekė rekordinis Jaunesniųjų karininkų vadų mokymų klausytojų skaičius
  • Prisiekė rekordinis Jaunesniųjų karininkų vadų mokymų klausytojų skaičius
KAM / št. srž. A. Čemerkos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

PRISIEKĖ ŠĖTONUI.....DEGS PRAGARE....

Anonimas

Šaunuolės 42 merginos

Kaunietis

Gales i Ukraina vaziuot ,patirties pasisemt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS