Puikūs orai traukiasi: pokyčiai bus kardinalūs | KaunoDiena.lt

PUIKŪS ORAI TRAUKIASI: POKYČIAI BUS KARDINALŪS

  • 3

Savaitgalį lepinę puikūs orai palieka Lietuvą. Saulėtą dangų kuriam laikui pamiršime, kadangi kasdien danguje kabos pilki debesys. Sulauksime ir kritulių: ne tik lietaus, bet ir šlapių snaigių. Naktimis sugrįš šaltukas, o dienomis vyraus gerokai mažesnė šiluma nei buvo savaitgalį.

Meteorologai prognozuoja, kad šiandien pilkų debesų bus daugiau, daug kur trumpai palis, ypač antroje dienos pusėje. Vietomis rytiniuose, pietrytiniuose šalies rajonuose gali ir perkūnija griaudėti. Suksis žvarbokas šiaurės vakarų krypties vėjas, kurio gūsiai sustiprės vakarėjant. Temperatūros atžvilgiu, Lietuva šiandien bus tarsi padalinta pusiau: vėsiausia bus šiaurės, šiaurės vakarų Lietuvoje, o šilčiausia likusioje šalies dalyje. Vilniuje ir Kaune šiandien oras dar sušils iki 14 laipsnių. Šalies pietuose temperatūra gali šoktelti ir iki 15 laipsnių. Tuo tarpu Šiauliuose ir prie jūros bus apie 7, Panevėžyje apie 9 laipsnius šilumos.

Antradienis jau bus vėsokas, saulę slėps niūrūs debesys. Vietomis praslinks lietus, gali ir šlapios snaigės įsimaišyti. Nakties valandomis temperatūra svyruos nuo –1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Dieną šiluma bus beveik perpus mažesnė nei buvo pirmadienį. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 6 laipsnių. Šiauliuose, Panevėžyje ir prie jūros bus apie 5 laipsnius šilumos.

Trečiadienį gausesnių kritulių sulauks šiaurės vakarinė šalies dalis. Nakties valandomis šaltukas pasikandžios kiek stipriau, pietrytiniuose šalies rajonuose temperatūra kris iki –4 laipsnių. Šalies vakaruose išsilaikys 3 laipsnių šiluma. Dieną Vilniuje, Panevėžyje ir pajūryje bus apie 6, Šiauliuose apie 5 laipsnius šilumos. Kaune oras šils iki 7 laipsnių. Numatomas vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas.

Ketvirtadienio naktį vietomis pasirodys negausūs mišrūs krituliai, šiaurinėje šalies dalyje vyraus silpnai neigiama temperatūra, likusioje šalies dalyje bus apie 0–2 laipsnius šilumos. Dieną dangus bus niūrus, vietomis truputį palis, vyraus vėsūs orai. Pūs žvarbus šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune termometrai fiksuos 6 laipsnius šilumos. Šiauliuose, Panevėžyje ir pajūryje bus apie 4–5 laipsnius šilumos.

Penktadienį didesnių permainų nenumatoma. Naktį kai kur iškris šlakelis kritulių, temperatūra svyruos tarp –3–0 laipsnių šalčio. Dieną be žymesnių kritulių, numatomi pragiedrėjimai, o temperatūra išsilaikys labai panaši kaip ir ketvirtadienį. Numatomi 4–6 laipsniai šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį dangus bus šviesesnis. Naktimis dar spustels silpnas šaltukas, o dienomis temperatūra stiebsis truputį aukščiau ir pasieks 7–10 laipsnių šilumos. Visgi, šilumos pojūtį sumažins žvarbus šiaurės rytų krypties vėjas.

Gairės: orai, lietus, krituliai, vėsu
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pypenas

Ir už ką tiems sinoptikams algas moka........???????????,sekančios dienos orų prognozės nesugeba pasakyti...............

Tik nepanikuokit,

antraštės tokios, kad, atrodo, pasaulio pabaiga. Truputį atvės tik porai trejetui dienų, per Velykas - šilta.

Bus Velykos šiltos.

O nuo savaitgalio dar stipriau atšils.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS