Pusšimtis studentų nepritraukusių studijų programų bus panaikintos | KaunoDiena.lt

PUSŠIMTIS STUDENTŲ NEPRITRAUKUSIŲ STUDIJŲ PROGRAMŲ BUS PANAIKINTOS

Šiemet bus naikinamos 52 studentų nepritraukusios studijų programos. Svarstoma, ar jos uždaromos tik ateinantiems mokslo metais, ar ir ilgesniam laikui.

Apie tai BNS penktadienį informavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Daugiausia – po aštuonias – reikiamo studentų skaičiaus nesurinkusių programų yra Klaipėdos ir Vytauto Didžiojo universitetuose (KU ir VDU) bei Panevėžio kolegijoje.

KU nebus vykdomos aplinkos inžinerijos, kūno kultūros ir sporto pedagogikos, laisvalaikio sporto, elektros inžinerijos ir robotikos, logistikos, politikos mokslų, rekreacijos ir turizmo bei visuomenės sveikatos studijos.

VDU šiemet nevyks akvakultūros technologijų, biochemijos, filosofijos ir politinės kritikos, kultūros ir turizmo vadybos, sociologijos ir antropologijos, viešojo administravimo, žemėtvarkos studijos, taip pat ikimokyklinės ir priešmokyklinės pedagogikos programa Vilniuje.

Panevėžio kolegijoje bus uždarytos kelių inžinerijos, elektromechanikos, grožio terapijos, elektros ir automatikos įrenginių, inžinerinės vadybos, kompiuterinių tinklų administravimo, tarptautinio verslo ir teisės studijų programos.

Kauno technologijos universitete (KTU) studentų nesurinko penkios studijų programos, Klaipėdos ir Šiaulių valstybinėse kolegijose – po keturias, Vilniaus universitete (VU) – trys, dvi iš jų – Kauno fakultete, taip pat po dvi nerentabilias studijų programas yra Mykolo Romerio, Šiaulių universitetuose, Utenos bei Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijose.

KTU nebeliks industrinių technologijų vadybos, pastatų inžinerinių sistemų, sociologijos ir psichologijos, šilumos energetikos ir technologijų bei taikomosios fizikos studijų programų.

Automobilių techninio eksploatavimo, mechatronikos, multimedijos technologijų ir odontologinės priežiūros nebeliks Šiaulių valstybinėje kolegijoje, o ikimokyklinės ir priešmokyklinės pedagogikos, mechanikos inžinerijos, pradinio ugdymo pedagogikos, transporto logistikos – Klaipėdos valstybinėje kolegijoje

VU nepaklausiausios buvo socialinės politikos ir Kauno fakultete vykdomos ekonomikos ir vadybos bei kultūros ir kūrybos industrijų vadybos programos.

MRU nebeliks tarptautinio verslo ir muitinės logistikos bei teisės ir penitencinės veiklos, ŠU – verslo bei viešojo administravimo programų, Utenos kolegijoje – odontologinės priežiūros bei transporto verslo, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje – energijos bei kelių inžinerijos programų.

Taip pat po vieną studentų nepritraukusią studijų programą turi Lietuvos sveikatos mokslų ir Lietuvos sporto universitetai, Alytaus ir Marijampolės kolegijos, atitinkamai čia nebeliks sveikatos informatikos bei kūno kultūros ir automobilių techninio eksploatavimo bei verslo anglų kalba.

Į Panevėžio kolegijos kelių inžinerijos ir teisės programų bei į Kauno technologijos universitete vykdomą sociologijos ir psichologijos programos valstybės finansuojamas vietas nepretendavo nė vienas stojantysis.

Studentų nepritraukė ir trijų nevalstybinių aukštųjų mokyklų siūlomos studijų programos: Kazimiero Simonavičiaus universitete tokių programų buvo šešios, LCC tarptautiniame universitete – keturios, šv. Ignaco Lojolos kolegijoje – dvi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS