R. Liubajevas: migrantų Baltarusijos pasienio ruože gali būti pakankamai daug | KaunoDiena.lt

R. LIUBAJEVAS: MIGRANTŲ BALTARUSIJOS PASIENIO RUOŽE GALI BŪTI PAKANKAMAI DAUG

Migrantų, neteisėtai norinčių patekti į Lietuvą, Baltarusijos pasienio ruože gali būti pakankamai daug, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas.

Jis taip teigė paklaustas, ką migrantai daro, kai Lietuvos pareigūnų yra nukreipiami atgal į Baltarusiją.

„Mes negalime 100 proc. žinoti, kur jie yra. Mes įsivaizduojame, kad jie lieka pasienio ruože ir jų ten tikrai šiuo metu gali būti pakankamai daug. Situacija ten irgi labai sudėtinga“, – žurnalistams Seime sakė R. Liubajevas.

Anot jo, sunku prognozuoti Baltarusijos pasienio ruože likusių migrantų veiksmus.

Mes negalime 100 proc. žinoti, kur jie yra. Mes įsivaizduojame, kad jie lieka pasienio ruože ir jų ten tikrai šiuo metu gali būti pakankamai daug. Situacija ten irgi labai sudėtinga.

„Sunku prognozuoti – galimi keli variantai. Jie gali bandyti vėl atvykti į Lietuvą, gali pasirinkti galbūt kitokį maršrutą – ar per Latviją, ar per Lenkiją. Labai sunku prognozuoti jų veiksmus“, – teigė VSAT vadas.

Jis teigė, kad pastebima daugiau migrantų grupių, norinčių patekti į Lenkiją.

„Pastebėjo Lenkijos kolegos, kad pradėjo daugiau grupių eiti per Baltarusijos ir Lenkijos sieną. Manome, kad tai galėtų būti mūsų veiksmų ir priemonių taikymo pasekmė“, – kalbėjo R. Liubajevas.

Šiuo metu patekti į Lietuvą galima tik per pasienio punktus, kitur migrantai yra atgrasomi ir siunčiami atgal į Baltarusijos teritoriją. Tam leista naudoti ir specialiąsias priemones. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kazkoks

Netikras Is snukio babajus Tikrai nemusiskis

Anonimui Pydarui

autoriau, gal tu nueik į sale nors karta per savaite nes jaučiu esi apsiedės ir apsilapcivines gaidys..........

Azuolas

Teisingai. Pagarbiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS