R. Liubajevas: nepastebėti Baltarusijos ir Lietuvos sieną kerta maždaug 7 proc. migrantų | KaunoDiena.lt

R. LIUBAJEVAS: NEPASTEBĖTI BALTARUSIJOS IR LIETUVOS SIENĄ KERTA MAŽDAUG 7 PROC. MIGRANTŲ

  • 4

Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas sako, kad nepastebėti Baltarusijos ir Lietuvos sieną neteisėtai kerta maždaug 7 proc. migrantų.

„Per visus metus iš Lenkijos Respublikos mums buvo perduota iki 50 asmenų tokių, kurie praėjo per Lietuvos ir Baltarusijos sieną nepastebėti. Tai labai mažas procentas. Kritiškai save vertindami mes skaičiuojame, kad iki 7 proc. neteisėtų migrantų gali praeiti“, – interviu naujienų portalui 15min sakė pasieniečių vadas.

VSAT duomenimis, nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko beveik 5,6 tūkstančio.

R. Liubajevas taip pat teigė, kad pasieniečiai ruošiasi įvairiems scenarijams. Vienas iš jų – neteisėtų migrantų prasiveržimas, brutalus neteisėtų migrantų bei Baltarusijos teisėsaugos institucijų elgesys.

„Matėme Lenkijoje bandymų prasiveržti, dabar aktyviai analizuojame informaciją, video medžiagą, bendraudami su Lenkijos pareigūnais bandome pasiruošti tokiems veiksmams. (...) Kitas scenarijų blokas susijęs su srautais – kas būtų, jeigu didėtų neteisėtų migrantų, bandančių atvykti į Lietuvą, srautai. Būtų imamasi ir politinių priemonių, kalbėtume ir apie nepaprastosios padėties skelbimą prie valstybės sienos“, – teigė jis.

Į šalį šiemet per pasienį su Baltarusija neteisėtai pateko per 4,2 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija, pasienyje su Baltarusija statomas fizinis barjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

idomu kokia stavke

uz,,nepastebejima,,

Lietuva juk

nusipelnė gyventi geriau.

Anonimas

O kodel? Labai rimtas ,malonus pasienio vadovas;;o kad "skeriai" prashliauzia ,,,,tai ...skeriai-piktadariai gal ir tarp vadinamu afganu irakieciu yra "imaishomi' buvusios SSSR "kaubojai" uzbekai ,tadzikai kazachai kirgizai..bet tokie jau eina su uzduotimis!! jie pavojingesni dvigubai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS