R. Požėla paskyrė L. Pernavą policijos atašė Jungtinėje Karalystėje | KaunoDiena.lt

R. POŽĖLA PASKYRĖ L. PERNAVĄ POLICIJOS ATAŠĖ JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE

Generalinis komisaras Renatas Požėla antradienį pasirašė įsakymą dėl buvusio policijos vadovo Lino Pernavo skyrimo policijos atašė Jungtinėje Karalystėje.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad L. Pernavas į naujas pareigas skiriamas nuo lapkričio 12 dienos.

Vyriausybės sprendimu nauja policijos atašė Jungtinėje Karalystėje pareigybė buvo įsteigta šių metų spalio pabaigoje.

Į šias pareigas asmuo skiriamas generalinio komisaro sprendimu, prieš tai kandidatūrą suderinus su Užsienio reikalų ministerija.

L. Pernavas anksčiau didžiausiu iššūkiu naujose pareigose įvardijo užsitęsusią nežinomybę dėl „Brexito“. Jis į Londoną žadėjo vykti be šeimos.

Specialusis policijos atašė galės tiesiogiai bendradarbiauti su Jungtinės Karalystės teisėsauga, padėti tikrinti informaciją, identifikuoti asmenis ir tiesiogiai dalyvauti vietinėse operacijose, kai įtariamieji yra Lietuvos piliečiai.

Šis klausimas ypač svarbus ruošiantis scenarijui, jei Jungtinė Karalystė išstotų iš Europos Sąjungos (ES) be susitarimo.

Atašė turėtų užtikrinti sklandų bendradarbiavimą užkardant, tiriant ir atskleidžiant nusikaltimus, susijusius su prekyba žmonėmis, neteisėtu narkotikų, ginklų, sprogmenų disponavimu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, plėšimais.

L. Pernavą generalinio komisaro pareigose nuo antradienio pakeitė R. Požėla.

Pareigybė reikalinga 

R. Požėla įsitikinęs, kad policijos atašė pareigybės steigimas Jungtinėje Karalystėje yra reikalingas.

R. Požėlos teigimu, ši pareigybė turėtų pasiteisinti, nes ne visi Jungtinėje Karalystėje gyvenantys lietuviai laikosi įstatymų.

„Pakankamai daug problemų yra su mūsų tautiečiais, kurie gyvena, kurie dirba ir ne visada elgiasi taip, kaip turėtų elgtis. Tai tokios pareigybės buvimas yra reikalingas, ir džiugu, kad pagaliau šita pareigybė įsteigta, kad atsiranda lėšos jai finansuoti ir, manau, ši pareigybė“, – LRT radijui sakė naujasis generalinis policijos komisaras.

R. Požėla akcentuodamas policijos atašė steigimo būtinybę patikino, kad pagal vidaus statutą L. Pernavas turi teisę išsirinkti bet kurią laisvą pareigybę.

„Pagal vidaus statutą generalinis komisaras, baigęs savo kadenciją, turi teisę pasirinkti visas laisvas pareigybes, tai tikrai yra teisėta, ir aš tikrai sugrįžęs į kabinetą priimsiu vieną ar kitą sprendimą“, – patikino R. Požėla.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

???

Šiaip tai neturėjo įvykti. Tai dar kartą įrodo apie išankstinius susitarimus ir sau šiltesnių vietų susikūrimą. L. Pernavas tikrai nėra vertas šios kėdės,manau,kad Lietuvos policijoje tikrai yra daug kitų vertų pareigūnų. Naujasis generalinis neparodė savo nuomonės.

Piktas

Šlykštu skaityti ,čia sėdėjo nieko neveikė ,o dabar dar šiltesnė vietelė,kur žiūri prezidentas????

SVARBU

už mūsų pinigus pramoko pasakyc "ai lav jū"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS