R. Požėla: policija intensyviai ruošiasi galimiems Rusijos rinkimų atgarsiams Lietuvoje | KaunoDiena.lt

R. POŽĖLA: POLICIJA INTENSYVIAI RUOŠIASI GALIMIEMS RUSIJOS RINKIMŲ ATGARSIAMS LIETUVOJE

Teisėsaugos pareigūnai intensyviai ruošiasi galimiems savaitgalį vyksiančių Rusijos prezidento rinkimų atgarsiams Lietuvoje, sako policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Lietuvos policija intensyviai ruošiasi savaitgalio įvykiams, pagrindiniai įvykiai, aišku, vyks Rusijos federacijoje, bet atgarsių bus ir Lietuvoje“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Vilniuje sakė R. Požėla.

Policijos vadovas patvirtino, jog veiksmus teisėsaugos pareigūnai koordinuos trijų Baltijos šalių formatu – aptarti bendradarbiavimui Rygoje buvo sušauktas tarpinstitucinis teisėsaugos atstovų pasitarimas.

„Kaip tik vakar, užvakar Rygoje turėjome tarpinstitucinį trijų Baltijos šalių teisėsaugos institucijų, policijos ir pasieniečių, pasitarimą, pasidalinome turima informacija, pasikoordinavome veiksmus, kaip teikti informaciją, jei ji bus aktuali vienai ar kitai šaliai“, – kalbėjo R. Požėla.

Komentuodamas antradienio Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimą Vilniuje, policijos vadovas pažymėjo, kad grėsmės lygis šalyje nepakitęs, nors pastaruoju metu vienas po kito buvo fiksuota įvykių, kurie galėjo sukelti visuomenės nerimą.

Tarp jų – trečiadienio pranešimas apie tariamai padėtą sprogmenį sostinės prekybos centre „Akropolis“, apie kurį R. Požėla sakė, kad jau turima „pozityvių žinių, kas tai galėjo padaryti“.

„Pastarosiomis dienomis yra įvykę kitų tokių įvykių, kurie aitrina visuomenę galbūt, reikia paminėti ir šiandieninį „Akropolio“ užminavimą, turime pozityvių poslinkių, tiriant labai šviežią įvykį, Klaipėdoje trispalvių mūsų vėliavų sudeginimus, įtariamasis sulaikytas. Tai tikrai šie įvykiai rodo, kad teisėsauga daro savo darbą“, – kalbėjo policijos generalinis komisaras.

Rusijos prezidento rinkimai vyks sekmadienį.

Kremliui iš kovos pašalinus visus iššūkį galinčius mesti kandidatus, ekspertai neabejoja, kad Vladimiras Putinas laimės rinkimus ir pratęs savo jau du dešimtmečius trunkantį valdymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Italu nuotykiai Rusijoje

Arba ziuresime Pozelos veikla po Rusijos rinkimu galimu veiksmu. Vajei vajei kokie kvaili pasisakymai

Rinkimai

Ne mūsų tai rinkimai. Ir tegul jie praeina ramiai be Kasčiūno organizuojamų jaunųjų konservatorių provokacijų prie rinkimų punkto. Policija turi atkreipti dėmesį į raginimus registruoti einančiuosius balsuoti, fotografuoti juos, išsiaiškinti kur jie gyvena ir sudarinėti jų sąrašus būsimam deportavimui. Netoliese vyksta karas, ir mums čia provokacijų ir provokatorių visai nereikia.

Full zero

0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS