R. Šalaševičiūtė: pernai iš Lietuvos išvyko 30 medikų | KaunoDiena.lt

R. ŠALAŠEVIČIŪTĖ: PERNAI IŠ LIETUVOS IŠVYKO 30 MEDIKŲ

  • 4

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė sako, kad medikai masiškai neemigruoja iš Lietuvos - pernai išvyko 30 gydytojų ir slaugytojų.

„Mes išduodame dokumentus, patvirtinančius galėjimą dirbti, po to sutikrinome migracijoje. Aš manau, 30-ies medikų su slaugytojais kartu išvykimas nėra tokia problema, kokią kartais mėginama pateikti“, - žurnalistams antradienį sakė R.Šalaševičiūtė.

Anot jos, gydymo įstaigose trūksta tam tikrų specialistų, tačiau to nereikia sieti tik su emigracija.

„Specialistai, kurių trūksta, yra visos Lietuvos problema - būtent, kardiologų, radiologų, psichiatrų, pulmonologų, kai kuriose savivaldybėse ir kitų specialistų. Tačiau toks ženklus trūkumas kaip kartais pasako - jog jauni mūsų gydytojai, baigę rezidentūrą, išvyksta dirbti į užsienį, tai iš tikrųjų nėra taip. Praeitais metais į užsienį iš viso išvyko 30 medikų: gydytojų ir slaugytojų“, - sakė ministrė, paklausta, ar eiles bei skirtingą pacientų laikymo ligoninėse trukmę įvairiose gydymo įstaigose gali lemti medikų trūkumas.

Ji teigė, jog išvykstančius medikus ministerija suskaičiavo pagal jiems išduodamas pažymas.

Antradienį Valstybinės ligonių kasos pristatyta analizė atskleidė, kad Lietuvos gydymo įstaigose nevienodai populiarios dienos chirurgijos ir ambulatorinės chirurgijos paslaugos. Tokias paslaugas propaguojanti ministerija teigia, jog pacientų, kuriems tai nebūtina, nelaikymas ligoninėje mažina eiles, atpigina gydymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ko gero

zmoniu skaicius mazeja , tai ir mediku tiek nereikia.

!!

sita moteris sedi ne savo ""rogese"',tiesiog siaubas ziurei,kaip zmogus nieko nenutuokiantis apie medicina duoda komentarus.

tai

Tik tiek mažai išvažiavo o gal tik pasimokslint išvyko gal dar parbėgs po kelių metų tai ko čia taip paravotis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS