Radijo ir televizijos komisija nusprendė stabdyti Rusijoje rengtas laidas per PBK | KaunoDiena.lt

RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJA NUSPRENDĖ STABDYTI RUSIJOJE RENGTAS LAIDAS PER PBK

  • 14

Toks sprendimas priimtas po melagingos propagandinės laidos apie 1991 metų sausio 13-osios sovietų agresiją, sakė komisijos vadovas Edmundas Vaitiekūnas.

Lietuvos radijos ir televizijos komisija trečiadienį nusprendė stabdyti per "Pirmąjį Baltijos kanalą" rodomas Rusijoje rengtas laidas.

Toks sprendimas priimtas po melagingos propagandinės laidos apie 1991 metų sausio 13-osios sovietų agresiją, BNS sakė komisijos vadovas Edmundas Vaitiekūnas.

"Sprendimas yra toks, kad ne stabdyti apskritai visą kanalą, bet stabdyti tik tas laidas toje programoje, kurios buvo ruoštos trečiųjų šalių - ne ES šalių, o trečiųjų šalių. Kalbant konkrečiai apie šį kanalą, negalima retransliuoti Lietuvoje tų laidų, kurios buvo ruoštos Rusijoje. Šiuo atveju kalbama apie "Pervyj Baltyjskij" kanalą, nes tai sudaro maždaug apie 70 proc. programos tame kanale", - BNS sakė E.Vaitiekūnas.

Lietuvos jurisdikcijai priklausančius retransliuotojus nuspręsta įpareigoti sustabdyti tokių laidų retransliavimą Lietuvoje trims mėnesiams, teigiama komisijos pranešime.

Taip pat nuspręsta kreiptis į Latvijos nacionalinę elektroninės žiniasklaidos tarybą su prašymu laikinai sustabdyti PBK programą transliuojančios bendrovės "Pirmasis Baltijos kanalas" licencijos galiojimą, kol nebus užtikrinta, kad PBK Lietuvoje skleidžiama informacija atitinka Lietuvoje galiojančius teisės aktus.

Apie sprendimą komisija nutarė nedelsiant informuoti ir visus retransliuotojus, kurie retransliuoja PBK programą Lietuvoje, primindama apie atsakomybę už įstatymus pažeidžiančių programų retransliavimą.

"Komisijos sprendimą pagal įstatymą dar turi sankcionuoti Vilniaus apygardos administracinis teismas, tačiau Komisija ragina retransliuotojus nelaukti sprendimo įsigaliojimo, o pasekti UAB "Cgates" pavyzdžiu ir nedelsiant nutraukti minėtų PBK programos dalių retransliavimą Lietuvoje", - nurodoma pranešime.

Melagingi faktai apie 1991 metų sausį įvykdytą sovietų agresiją paskelbti spalio 4 dienos propagandinėje laidoje "Žmogus ir įstatymas". Laidoje buvo interviu su Vilniaus televizijos bokštą šturmavusios grupės "Alfa" tuometiniu vadu Michailu Golovatovu ir kitais pašnekovais, kurie neigė buvus kariškių ataką.

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų, tarp jų viena mergina - Loreta Asanavičiūtė, kuri pateko po tanko vikšrais ir mirė ligoninėje. Į medicinos įstaigas kreipėsi 580 nukentėjusiųjų.

Po minėtos laidos vienas iš kabelinės televizijos operatorių "Cgates" sustabdė Pirmojo Baltijos kanalo retransliavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

nematoma

kol musu virsininke nesusipiks su visais kaimynais, nieko gero ne laukyt

zvelkime giliau

vieno dalyko neteko matyti,kad kazkuri lt televizija rodytu saudancius rusu kareivius,parodykit,neslepkit,o gal nera ka rodyti,nes to nebuvo? O kaip del kratu pas tuos,kas uzsimindavo,kad turi filmuotos medziagos apie sausio 13-aja?

Demokratija

Nematom Latvijos,nematom Estijos...Ką dar uždraus "šventieji"?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS