Radviliškyje COVID-19 protrūkis didėja: rajone įvedami karantino ribojimai | KaunoDiena.lt

RADVILIŠKYJE COVID-19 PROTRŪKIS DIDĖJA: RAJONE ĮVEDAMI KARANTINO RIBOJIMAI

  • 0

Radviliškiui tapus gausiu COVID-19 židiniu, Radviliškio rajono savivaldybėje nuo pirmadienio – rugsėjo 21 d. – įvedami viruso plitimui stabdyti reikalingi ribojimai. Radviliškio rajone atšaukti renginiai, uždaryta ligoninė, vyresnių klasių mokiniams pamokos vyks nuotoliniu būdu, žmonėms rekomenduojama dirbti iš namų.

Rugsėjo 19 d. Radviliškio rajono savivaldybėje sušauktas Radviliškio rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis, kuriame aptarta su COVID-19 ligos protrūkiu Radviliškio mieste susijusi informacija, apsvarstytos Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pateiktos rekomendacijos, galimos priemonės ir priimti sprendimai, siekiant suvaldyti COVID-19 ligos plitimą Radviliškio rajone.

Nuo pirmadienio veiks mobilusis punktas

Posėdyje spręstas klausimas dėl tyrimų koronavirusinei infekcijai nustatyti organizavimo Radviliškyje. Jau nuo pirmadienio, rugsėjo 21 d., Radviliškyje bus steigiamas mobilusis punktas, kuriame bus atliekami tyrimai Radviliškio gyventojams, teikiant prioritetus asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams, ugdymo įstaigų darbuotojams, pareigūnams, prekybininkams, vaistininkams. Į mobilųjį punktą gyventojai registruosis karštąja linija telefono numeriu 1808, gaus kodą ir nurodytą laiką, kada jiems paskirtas laikas tyrimui paimti ir kada jie turi atvykti į mobilųjų punktą. Planuojama, kad mobilusis punktas stovės Antaniškių parko automobilių stovėjimo aikštelėje (V. Landsbergio –Žemkalnio g.).

Ugdymas – nuotoliniu būdu

Nuo rugsėjo 21 dienos Radviliškio rajone dviem savaitėms bendrojo ugdymo įstaigoms nuorodoma ugdymo procesą 5–10 klasėms ir gimnazinėms klasėms organziuoti nuotoliniu būdu. Priešmokyklinio ugdymo, 1-4 klasių mokiniai į ugdymo įstaigas kol kas eina ir jiems ugdymo procesas kol kas vykdomas ugdymo įstaigose. Ugdymo įstaigų vadovai įpareigoti mokyklų bendruomenes supažindinti su priimtais sprendimais.

Neformaliojo ugdymo procesas tiek ugdymo įstaigose, tiek kitose įstaigose, kurios organizuoja neformaliojo ugdymo užsiėmimus, nuo rugsėjo 21 d. taip pat stabdomas dviem savaitėms. Jei epidemiologinė situacija negerės, tuomet šis sprendimas bus pratęstas.

Taip pat dviem savaitėms stabdoma veikla žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo dienos centruose, vaikų dienos užimtumo centruose.

Rekomenduojamas darbas iš namų

Rekomenduojama nuo rugsėjo 21 d. Radviliškio rajono savivaldybės administracijai, savivaldybės biudžetinėms įstaigoms bei įmonėms, tiek privataus, tiek viešojo sektoriaus įmonėms ir įstaigoms, jei tai įmanoma, veiklą vykdyti nuotoliniu būdu ir gyventojus aptarnauti nuotoliniu būdu.

Primenama, kad nuo rugsėjo 21 d. Radviliškio rajono savivaldybės teritorijoje priimtas sprendimas atšaukti ar vėlesniam laikui atidėti visus Radviliškio rajono savivaldybės teritorijoje suplanuotus tiek komercinius, tiek nekomercinius renginius ir neplanuoti naujų renginių iki kol epidemiologinė situacija Radviliškio rajone nepagerės ir nebus priimtas atskiras sprendimas. Draudimas galioja Radviliškio rajono savivaldybės administracijai, visoms savivaldybės įstaigoms ir įmonėms ir kitiems fiziniams ir juridiniams asmenims, organizuojantiems masinius renginius, konferencijas, seminarus, susitikimus ir pan. Numatytos sporto varžybos gali vykti, tik be žiūrovų ir laikantis visų saugumo reikalavimų.

Dezinfekuos patalpas

Komisija rekomenduoja seniūnijoms ieškoti galimybių pasirūpinti viešųjų erdvių dezinfekavimu visame Radviliškio rajone. Bus dezinfekuotos ugdymo įstaigų patalpos, ir, pagal poreikį, daugiabučių namų laiptinės.

Infekcijų kontrolės priemonių stiprinimas asmens sveikatos priežiūros įstaigose – taip pat būtina priemonė, kuri bus įgyvendinama asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

Ragina studentus negrįžti namo

Atsižvelgdami į sudėtingą ir vis besikeičiančią epidemiologinę situaciją rajone, gyventojai raginami laikytis visų įmanomų saugumo priemonių, susijusių su COVID-19 viruso plitimo grėsmės prevencija.

Ekstremalių situacijų komisija kreipsis į SAM dėl realios pagalbos teikimo Radviliškio ligoninei siekiant pasitelkti gydytojus rezidentus darbui Radviliškio ligoninei organizuojant medicinos pagalbos teikimą Radviliškio rajono gyventojams.

Gyventojų prašoma apriboti socialinius kontaktus, nesiburti į grupes, bendrauti tik šeimose, atidėti asmenines šventes. Studentų, kurie yra išvykę iš Radviliškio mokytis į kitus miestus, prašoma likti studijų vietose, pasistengti negrįžti į namus ir bent dvi savaites likite studijų vietose. Žmonės raginami susilaikyti nuo nebūtinų vizitų į Radviliškio rajoną. Teisingai dėvėti kaukes, būti atsakingi patys už savo ir artimųjų sveikatą.

Meras: pagalbos iš SAM vis dar laukiame

Radviliškio rajono meras Antanas Čeponinis sako, kad pagalbos iš Sveikatos apsaugos ministerijos savivaldybė dar nesulaukė.

„Sveikatos ministras šeštadienį pranešė, jog mums gelbėja situacijos suvaldymui. Tai noriu paminėti, jog tos pagalbos vis dar laukiame. Visa kas dabar daroma rajone – mūsų pačių resursais. Ačiū visai plušančiai komandai ir medicinos specialistams“, – žinute feisbuke pasidalino meras.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) šeštadienį kreipėsi į Radviliškio rajono savivaldybę, prašydamas skubiai spręsti dėl židinio lokalizavimo ir imtis veiksmų, kad kelias infekcijai plisti būtų užkirstas.

Šiuo metu Radviliškio rajono savivaldybė yra jau įtraukta į didelės rizikos savivaldybių sąrašą, nes gyventojų sergamumo rodiklis per pastarąjį 14 dienų laikotarpį siekia 28,66 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Naujausiais duomenimis, COVID-19 ligos protrūkis Radviliškio miesto sveikatos priežiūros įstaigose didėja. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rugsėjo 19 d. duomenimis, Radviliškio rajone sergančiųjų koronavirusu skaičius išaugo iki 60 atvejų, iš jų 26 – Radviliškio ligoninės darbuotojai, 28 – pacientai.

GALERIJA

  • Radviliškyje COVID-19 protrūkis didėja: rajone įvedami karantino ribojimai
Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS