Registrų centras: nuotolinių vaistinių sistema turėtų pradėti veikti gegužės pradžioje | KaunoDiena.lt

REGISTRŲ CENTRAS: NUOTOLINIŲ VAISTINIŲ SISTEMA TURĖTŲ PRADĖTI VEIKTI GEGUŽĖS PRADŽIOJE

Nuotolinių vaistinių sistema, sudaranti galimybę įsigyti receptinių vaistų internetu, turėtų pradėti veikti gegužės pradžioje, nurodo Registrų centras.

„Šiuo metu pats funkcionalumas jau yra sukurtas ir įdiegtas į testinę aplinką, kurioje nuo kitos savaitės bus pradėti testavimo darbai su vaistinėmis“, – BNS šią savaitę sakė valstybės įmonės atstovas Mindaugas Samkus.

„Funkcionalumo prieinamumas visuomenei priklausys nuo testavimo rezultatų ir tuomet, kai bent viena vaistinė bus pilnai technologiškai pasirengusi juo naudotis. Preliminariai tikimasi, kad tai įvyks gegužės pradžioje“, – pridūrė jis.

Kaip BNS sakė Lietuvos vaistinių asociacijos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė, vaistinėms Registrų centras jau kiek anksčiau pristatė sistemos prototipą bei planuojamus nuotolinės prekybos sprendimus.

„Tačiau galutinius vertinimus turėsime tik po projekto testavimo vaistinėse“, – teigė ji.

Vis dėlto vaistinių atstovė kritikuoja sprendimą tokią prekybą organizuoti per e.sveikatos sistemą.

„Sudėtinga ir nepatogu gyventojams bus jungtis per e.sveikatos portalą, norint įsigyti receptinių vaistų. Nuo pat pradžių siūlėme, kad pačios vaistinės galėtų įgyvendinti nuotolinę receptinių vaistų prekybą nekuriant naujo e.sveikatos projekto, tačiau sprendimai jau priimti. Tad šiuo metu galime tik tikėtis, kad sistema bus draugiška ir pacientų neatbaidys“, – kalbėjo K. Nemaniūtė-Gagė.

Pristačius sistemą visuomenei, įsigyti receptinių, kompensuojamų vaistų bus galima prisijungus prie e.sveikatos, kur sistema pateiks skirtingų vaistinių tinklų pasiūlymus su kainomis.

Išsirinkus medikamentą, pacientas bus nukreipiamas į pasirinktos vaistinės internetinę parduotuvę, kur pratęs užsakymą.

Lietuvoje nuo 2016 metų nuotoliniu būdu parduodami tik nereceptiniai medikamentai ir tą gali daryti tik vaistinės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Nesąmonė kažkokia,aš rašau už tuos žmones kurie nesupras kaip tai padaryti.

NEIGALUS

TADA MUMS INVALIDAMS PENSININKAMS GALAS NETURIM PRISIJUNGIMU IR NESUGEBAM PASIJUNGTI NUEJUS I VAISTINE VIETOJE VIZUALIAI IR TAI JAU NEBESUSIKALBAM O DABAR PER DEZE SEKMES

SUSIJUSIOS NAUJIENOS