Reikėjo pasukti laikrodžius: iki spalio gyvensime vasaros laiku | KaunoDiena.lt

REIKĖJO PASUKTI LAIKRODŽIUS: IKI SPALIO GYVENSIME VASAROS LAIKU

  • 8

Laikrodžius valandą pasukus į priekį, sekmadienį Lietuvoje įvestas vasaros laikas.

Jis galios septynis mėnesius – iki spalio pabaigos.

Žiemos ir vasaros laikas įvedamas, siekiant geriau išnaudoti šviesųjį paros metą, tačiau kritikai teigia, kad laiko kaitaliojimas gali kenkti sveikatai.

Laikas Lietuvoje, kaip ir visose ES valstybėse narėse, vykdant ES direktyvą dėl vasaros keičiamas dukart per metus.

Europos Komisija ir Europos Parlamentas remia idėją atsisakyti laikrodžių sukiojimo, bet dauguma valstybių narių sprendimui kol kas nepritaria.

Geografiškai penktadalis Lietuvos (vakarinė dalis) patenka į pirmąją laiko juostą, likusi šalies dalis – į antrąją laiko juostą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

vasaros laikas

jei norime likti prie vieno laiko, tai tik prie vasaros. Jei liksim prie ziemos laiko, tai vasara jau 2 nakties saule kils, jokios naudos. O vasaros laiku, vararai ilgesni. Ziema is ziemos laiko jokios naudos, vis tiek kelies nakti ir namo grizti nakti. TIK UZ VASAROS LAIKA!!!!!

...,pasiKEITUS LAIKUI keliuosi...

6val 45 min... tiesiog jauciuosi ISIMIEGOJES ir KELIUOSI...,del neMALONIU IVYKIU PASAULYJE esu DEPRESINES NUOTAIKOS ir jau kokia PORA SAVAICIU MANKSTOS neDARAU...,atsikeliu einu VIRTI ir GERTI KAVOS...,reikes SUSIIMTI ir vel pradeti DARYTI MANKSTA ir PRIIMINETI SALTA DUSA kaip buvo IPRASTA ANKSCIAU...,labai paKELIA NUOTAIKA... TASKAS

bla

ka tik rase, kad paskutini karta sukam. Dabar raso, kad iki spalio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS