Ruošiamasi priimti ukrainiečius: ministerija renka informaciją apie tuščias patalpas | KaunoDiena.lt

RUOŠIAMASI PRIIMTI UKRAINIEČIUS: MINISTERIJA RENKA INFORMACIJĄ APIE TUŠČIAS PATALPAS

  • 0

Prasidėjus Rusijos kariniams veiksmams Ukrainoje, Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija renka informaciją apie laisvas patalpas, kuriose būtų galima apgyvendinti žmones.

„Visoms ugdymo įstaigoms buvo išsiųsti klausimai apie galima laisvas patalpas. Visos įmanomos patalpos, kurios tinka gyventi, būtų panaudojamos: bendrabučiai, tušti pastatai“, – pranešime cituojama švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pasak jos, visa informacija apie galimas patalpas siunčiama Vidaus reikalų ministerijai.

„Pasirūpinsime pamokomis visiems ukrainiečių vaikams, kurie dėl karo atsidurtų Lietuvoje. Planuojame didinti paramą Ukrainos studentams norintiems studijuoti Lietuvoje“, – teigia J. Šiugždinienė.

Vidaus reikalų ministerijos atstovai anksčiau šią savaitę teigė, jog ruošiamasi priimti apie 30 tūkstančių karo pabėgėlių iš Ukrainos. Šalies savivaldybės ir Švietimo ministerija kol kas deklaravo galinčios priimti apie 8 tūkst. žmonių.

Tikimasi, jog karo pabėgėlius pavyktų proporcingai padalinti per visas savivaldybes.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksti ryte ketvirtadienį paskelbė karinę operaciją Ukrainoje, kaip teigė, Maskvos remiamiems separatistams šalies rytuose padėti ir kaimyninei šaliai „demilitarizuoti ir denacifikuoti“.

Šalies pasienio tarnyba praneša, kad Ukraina Rusijos artilerijos ugnį ir sausumos invaziją patiria prie šiaurinių ir pietinių sienų, o ukrainiečių pajėgos atsako ugnimi.

Gairės: švietimo ministerija, ieško patalpų, karo pabėgėliai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS