Rusijos televizijos kanalas paskleidė melagingą žinią apie R. Šalaševičiūtę | KaunoDiena.lt

RUSIJOS TELEVIZIJOS KANALAS PASKLEIDĖ MELAGINGĄ ŽINIĄ APIE R. ŠALAŠEVIČIŪTĘ

  • 9

Seimo narė socialdarbietė Rimantė Šalaševičiūtė kreipėsi į žurnalistų etikos inspektorę dėl Lietuvoje retransliuojamo Rusijos televizijos kanalo „REN TV Lietuva“ laidoje paskelbtos melagingos informacijos, pranešė LRT televizija.

Šiemet spalį per „REN TV Lietuva“ laidą „Labiausiai šokiruojančios hipotezės“ reportaže R.Šalaševičiūtė pristatoma kaip sveikatos apsaugos ministrė, kuri esą pasiūlė įteisinti eutanaziją už gydymą negalintiems susimokėti žmonėms.

R. Šalaševičiūtė sako, kad skleidžiamas melas ne tik žemina ją, bet ir kenkia Lietuvos įvaizdžiui.

„Koks galėtų būti tikslas? Pažeminti ir autoritetą, ir, apskritai, pakenkti Lietuvai. Norisi, kad būtų įvertinta ir gal, ko gero, net taikytos priemonės“, – LRT sakė R. Šalaševičiūtė.

Žurnalistų etikos inspektorės Gražinos Ramanauskaitės teigimu, per pastaruosius metus dėl dezinformacijos, neapykantos kurstymo, ypač socialiniuose tinkluose, į jų valdytojus kreiptasi beveik 700 kartų. Apie 30 procentų kreipimosi buvo dėl tautinės nesantaikos kurstymo.

Pasak jos, dezinformacijoje apie R. Šalaševičiūtę – akivaizdūs pažeidimo požymiai, bus prašoma ją paneigti, kitu atveju bus skiriama administracinė bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Jai jau laikas išeiti,nes prisidirbusi iki ausų,o ieško teisybės dar. Džiaukis kad dar neuždarė už grotų ir nešdinkis iš aplinkos,nes veidelis prašosi tik apspjauti. Va taip

Zelemunčikas

Rusai nesupranta,kad apie ją pameluoti neįmanoma.Ką mesi-tas prilips.

www

Dabar reikia suburti seimo komisija ir bus ka veikti pusmeti seime. Ir dar viena rusakalbi kanala uzdariti. Valio !!! Ir toliau taip. Per LT TV visokias nesamones pasakoja apie rusija ir nieko. O dabar apie kazkokia Lt piliete nesamone pasake ir jau problema. Dziaugtis reikia kad prisimene. juk greitai rinkimai. kelsis reitingas gal liaudis per rinkimus ir isrinks kur nors.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS