S. Krėpšta: augant į Lietuvą atgabenamų vakcinų kiekiams, problemos skiepijant išlieka | KaunoDiena.lt

S. KRĖPŠTA: AUGANT Į LIETUVĄ ATGABENAMŲ VAKCINŲ KIEKIAMS, PROBLEMOS SKIEPIJANT IŠLIEKA

Prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta sako, kad Lietuvą pasiekiant vis daugiau vakcinų nuo COVID-19, problema išlieka skiepijimo taiklumas ir tai, kad ne visi asmenys, kurie turi teisę jau dabar vakcinuotis, sulaukia informacijos.

„Prieigą prie skiepų šiuo metu praktiškai turi beveik 1 mln. šalies gyventojų – vos mažiau nei pusė šalies suaugusių gyventojų“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė S. Krėpšta.

„Kaune ir Vilniuje gyvenantys šie asmenys gali per 2-3 minutes užsiregistruoti ir gauti skiepą per ateinančias 1 ar 2 darbo dienos. Turbūt problema yra tokia, kad ne visi asmenys žino, kad jie gali gauti skiepą. Čia (gyventojų – ELTA) informavimas yra kritinis. Ir savivaldybės, ir Sveikatos apsaugos ministerija turėtų dėti daugiau pastangų, kad tie žmonės žinotų, kad jie gali gauti skiepą. Nes, akivaizdu, kad ne visi iš paminėto 1 mln. asmenų žino, jog jie gali gauti skiepą pagal šiuo metu galiojančią ir Sveikatos ministerijos nustatytą skiepijimo tvarką“, – sakė prezidento patarėjas.

Apskritai, S. Krėpštos teigimu, skiepijimo taiklumas Lietuvoje yra nedidelis. Šiuo atžvilgiu, pažymėjo jis, šalis rodo vienus prasčiausių rodiklius tarp visų Europos Sąjungos šalių.

„Asmenys, kurie yra vyresni nei 80 metų, jų skiepijimas vyksta pusantro mėnesio. Tačiau tik 40 proc. šių asmenų yra gavę pirmąjį skiepą. Tai ne koks rodiklis ir ES kontekste mes išsiskiriame blogąja prasme. Mažiau taikliai už mus skiepija tik pora valstybių. Reikėtų papildomų pastangų pasiekit šiuos asmenis“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS