Šalies vadovai sveikina Valstybės dienos proga | KaunoDiena.lt

ŠALIES VADOVAI SVEIKINA VALSTYBĖS DIENOS PROGA

  • 25

Šalies vadovai sveikina Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dienos – Valstybės dienos – proga ir visus šalies žmones kviečia švęsti Valstybę.

„Švęskime Valstybę, kaip savo namus, bendrystę, kuri įsišaknijusi praeityje ir svajonėmis veržiasi į ateitį. Nepriklausoma ir laisva Valstybė yra didis turtas, kurio svarbą geriau galime suprasti matydami, kaip skaudžiai kenčia tautos, kovojančios už laisvę pačioms spręsti dėl savo likimo“, – sveikinime sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybės vadovė savo sveikinime priminė, kad valstybės puoselėjimas ir stiprinimas – nesibaigiantis procesas, kuriame kiekviena karta atlieka savas užduotis.

Prezidentas Gitanas Nausėda sveikinime linkėjo šią dieną švęsti oriems, išdidiems ir laisviems.

„Suvienyti neaprėpiamos meilės Tėvynei, pasirengę kasdien kurti savo valstybę, o prireikus – ją atkakliai ginti. Žengdami Karaliaus Mindaugo pėdomis, ir toliau tęskime istorinę kelionę su Lietuva – vis tolyn į Vakarus ir arčiau Europos, vis giliau jausdami bendrystę,  savitarpio pasitikėjimą ir pilietinę galią“, – rašoma prezidento sveikinime.

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pabrėžė, kad švenčiamos 770-osios Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo metinės yra valstybingumo ir tautos šventė.

„Nesuskaičiuojamą daugybę kartų Lietuvos valstybei kilo didžiuliai pavojai ir grėsmė išnykti. Bet ne mūsų tautai, kuri visada sugebėdavo įveikti tuos pavojus ir neleido valstybei išnykti. Nes dar nuo trylikto šimtmečio žinojo, kad vienybėje – jėga ir stiprybė. Nes visada suprato, kad valstybė – kiekvienas atskirai ir visi kartu. Švęskime Lietuvą ir būkime vieningi!“ – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

jo

sikau as ant visu lovio valdovu sveikinimu

Valstybe

Zmonea sneka kad Lietuva jau ne valstybe o akcine bendrove jei taip yra tai kam zmonem meluoti prezidente pasakyk tautai ar Lietuva dar valstybe ar jau akcine bendrove

Skeptikas \\\\\.../////

va(l)dovai,savo "sveikininus" šunaujai susikškit kur nesueina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS