Šaltuoju laikotarpiu traumų patyrė beveik 2 tūkst. žmonių | KaunoDiena.lt

ŠALTUOJU LAIKOTARPIU TRAUMŲ PATYRĖ BEVEIK 2 TŪKST. ŽMONIŲ

Šį šaltąjį sezoną – spalio, lapkričio ir gruodžio mėnesiais – įvairias traumas – rankų, kojų lūžius, galvos sutrenkimus – patyrė beveik 2 tūkst. žmonių, o jiems gydyti išleista daugiau nei 400 tūkst. eurų, skelbia Valstybinės ligonių kasos (VLK).

„Esant permainingiems orams, plikledžiui, vaikščioti pasidaro itin sunku, todėl kai kam neatsargus vaikštinėjimas apledėjusiais šaligatviais, kiemais baigiasi galvos sutrenkimu, raiščių patempimu, sąnarių išnirimu ar net kaulų lūžiais. Ypač daug nemalonumų žiema sukelia vyresnio amžiaus žmonėms, kuriems didesnė kaulų lūžių rizika“, – teigė VLK Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Rimantas Zagrebajevas.

Praėjusiu šaltuoju laikotarpiu – nuo 2017 metų spalio iki 2018 metų kovo – įvairias traumas patyrė daugiau nei 3 tūkst. žmonių. Tuomet 600 nukentėjusiųjų paguldyta į ligonines, o 2722 asmenys išleisti gydytis namo. Už šių pacientų gydymą ligonių kasos gydymo įstaigoms pernai sumokėjo kiek daugiau nei 700 tūkst. eurų.

Spėjama, kad dalis pacientų į medikus apskritai nesikreipė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Bum

Cia priklauso nuo balejos ir tarpines man patinka kaip jus debilai dauzotes wilno.

Žilvinas Ručys

Na bet pasigirkit valstybės priešu metu matijosaiciu ir miesto taryba , kad švaisto valstybės pinigus ir daro finansinę ir moralinę žalą Lietuvai ir jos žmonėms

Jo

Ši klouniška poza turėtų vaizduoti paslydimą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS