SAM įgaliota derėtis dėl naujos kolektyvinės sutarties su profsąjungomis | KaunoDiena.lt

SAM ĮGALIOTA DERĖTIS DĖL NAUJOS KOLEKTYVINĖS SUTARTIES SU PROFSĄJUNGOMIS

Vyriausybė įgaliojo Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) derėtis dėl naujos kolektyvinės sutarties su profesinėmis sąjungomis.

Trečiadienio sprendimu SAM pavesta derėtis dėl Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos šakos kolektyvinės sutarties parengimo ir ją pasirašyti su profesinėmis sąjungomis, prieš tai pristačius derybų rezultatus Vyriausybėje.

Pasak SAM, praėjusią savaitę kolektyvinės sutarties projektą deryboms prisistatė keturios profesinės sąjungos: Lietuvos gydytojų sąjunga, Lietuvos slaugos specialistų organizacija, Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga, Lietuvos farmacijos darbuotojų profesinė sąjunga ir Lietuvos greitosios medicinos pagalbos darbuotojų profesinė sąjunga „Solidarumas“.

Dabartinė kolektyvinė sutartis su profesinėmis sąjungomis pasirašyta 2018-aisiais, jos galiojimas baigiasi 2022-ųjų sausį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

???

Iš kyšių namus besistatantys ir užsienio kurortuose pinigais besišvaištantys medikai dar drįsta aiškinti kokie jie nuskriausti. O ką tada daryt ne medikams? Pasikarti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS