Santaros ir Kauno klinikos suvienys pastangas kovoje su koronavirusu | KaunoDiena.lt

SANTAROS IR KAUNO KLINIKOS SUVIENYS PASTANGAS KOVOJE SU KORONAVIRUSU

  • 4

Dviejų didžiųjų šalies gydymo įstaigų tandemas – Vilniaus universiteto Santaros klinikos ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikos – metodiškai vadovaus visoms mūsų šalies gydymo įstaigoms, kovojančioms su koronavirusu (COVID-19), pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Tai reiškia, kad šios universitetinės klinikos teiks ne tik rekomendacijas ir patarimus, bet, prireikus, padės spręsti ir kitus svarbius klausimus, kurie kyla medikų kasdienėje veikloje. Pavyzdžiui, patars, kaip būtų galima paskirstyti pacientų srautus atitinkamuose regionuose, kaip organizuoti veiklą įstaigų viduje.

Tokį sprendimą priėmė valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Kuo daugiau patyrusių medikų susitelks bendrai kovai, tuo geresnių rezultatų galime tikėtis.

„Įvertinus dabartinę situaciją, kai daugėja užsikrėtusių žmonių skaičius, ir siekiant kaip galima greičiau stabdyti viruso plitimą, būtina pasitelkti kuo daugiau geriausių mūsų šalies medikų profesionalų. Kuo daugiau patyrusių medikų susitelks bendrai kovai, tuo geresnių rezultatų galime tikėtis. Šios ligoninės yra geriausią gydymo praktiką turinčios įstaigos, todėl buvo sutarta suvienyti jų pajėgas, kad būtų išvengta kai kurių Europos šalių situacijos, kur koronavirusas yra sunkiai valdomas ir kasdien nusineša daugybę gyvybių“, – sako ministras A. Veryga.

Žinoma, pasak jo, jei prireiktų pajėgumų, būtų ieškoma galimybių pasitelkti ir dar daugiau profesionalių medikų pagalbos, į metodinį vadovavimą įtraukti daugiau gydymo įstaigų. Juk šiuo metu svarbiausia dirbti vieningai, susitelkus.

Pagal galiojančius teisės aktus, už metodikų parengimą nei Kauno klinikoms, nei Santaros klinikoms nemoka.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kodėl

Veryga ir kiti profesoriai nesiskiepija !!!

Je

LSMU ligoninė Kauno klinikos. Tik viena tokia. Straipsnio pavadinimas nemeluoja.

Karantinas

Kur dingo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto klinikos. Jokios informacijos iš šios pagrindinės Lietuvos gydymo įstaigos. Ar Veryga pamiršta jos indėlį pareklamuoti, ar jie karantine ir saviizoliavosi iš reikšmingumo ir kova su koronavirusu jiems nerūpi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS