Saugoti Baltarusijos sieną pasieniečiams padeda Viešojo saugumo tarnyba | KaunoDiena.lt

SAUGOTI BALTARUSIJOS SIENĄ PASIENIEČIAMS PADEDA VIEŠOJO SAUGUMO TARNYBA

  • 1

Saugoti pasienio ruožą su Baltarusiją pasieniečiams padeda Viešojo saugumo tarnyba (VST), ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Be to, į pasienį su Baltarusija pasiųsti ir sieną su Rusija saugantys Pagėgių rinktinės pasieniečiai.

Pasak VSAT, sustiprintos pajėgos pasitelktos pastaruoju metu padaugėjus atvejų, kai sieną iš Baltarusijos į Lietuvą bando pažeisti neteisėti migrantai.

Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai ne tik patruliuoja kartu su pasieniečiais, bet ir padeda atlikti kitas užduotis, pavyzdžiui, budi prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą Šalčininkų rajone.

Į Dieveniškių kilpą, iš visų pusių supamą Baltarusijos teritorijos, galima patekti ir išvykti vieninteliu keliu. Čia Gintaro Žagunio užkardos, saugančios apie 110 km sienos su Baltarusija ruožą, pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą ir dažnai nustato įvairių pažeidimų.

Be to, į G. Žagunio užkardą šiuo metu komandiruoti ir VSAT pareigūnai iš sieną su Rusija saugančios Pagėgių pasienio rinktinės, tarp jų yra ir kinologai su tarnybiniais šunimis. Stiprinant sienos su Baltarusija apsaugą VSAT yra ėmusis ir kitų organizacinių priemonių.

VSAT duomenimis, per penkis šių metų mėnesius į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 189 neteisėti migrantai, daugiausiai Irako piliečiai. Per visus 2020-uosius čia sulaikytas 81 neteisėtas migrantas.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį sakė, kad nelegalių migrantų gabenimo iš Baltarusijos veikloje gali dalyvauti baltarusių pareigūnai.

Lietuvos vidaus reikalų ministrė teigia, kad išaugęs nelegalių migrantų srautas yra sąmoninga režimo politika prieš Lietuvos valstybę.

Anot jos, Baltarusijos pareigūnai teigia nelegalių migrantų nematantys, bando slėpti pėdsakus, ir „tai yra požymis, kad tai sąmoninga politika ir sąmoningi veiksmai prieš Lietuvos valstybę“.

Iki 2022 metų pabaigos Lietuva taip pat planuoja visame pasienyje su Baltarusija įdiegti stebėjimo sistemas, nes šiuo metu jomis stebima tik 38 proc. pasienio. Tam reikės 38 mln. eurų.

GALERIJA

  • Saugoti Baltarusijos sieną pasieniečiams padeda Viešojo saugumo tarnyba
  • Saugoti Baltarusijos sieną pasieniečiams padeda Viešojo saugumo tarnyba
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

pastatykit bokstelius su kulkosvaidziais ir niekam nieko nereikes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS