Sausio 13-osios proteste dalyvavęs Ž. Savickas Biržuose sukėlė ažiotažą | KaunoDiena.lt

SAUSIO 13-OSIOS PROTESTE DALYVAVĘS Ž. SAVICKAS BIRŽUOSE SUKĖLĖ AŽIOTAŽĄ

  • 103

Sausio 13-osios protesto akcijoje dalyvavęs stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas gimtuosiuose Biržuose sukėlė ažiotažą. Pasigirdo siūlymų iš jo atimti miesto garbės piliečio vardą. 

Kaip praneša LNK, Biržuose – ekstremali situacija dėl įvykių sostinėje. Šiaurės rytai kaista dėl Ž. Savicko pasirodymo Sausio 13-osios mitinge su kitais skandalistais.

„Nelieskite jūs to Savicko“, – sakė gatvėje sutikta moteris.

„Nejaugi jūs manote, kad Savickas tyčiojosi iš Sausio 13-osios aukų? Jis tyčiojosi iš šitos neoliberastų valdžios“, – antrino kitas praeivis.

„Pasikeitęs. Negražiai. Atimčiau vardą“, – teigė kita miestietė.

Vienam Tarybos nariui užsiminus, kad iš galiūno gal reiktų atimti miesto garbės piliečio vardą, konservatorius sulaukė grasinimų. Įtampos neatlaikęs politikas žada trauktis iš rajono valdžios.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Anot mero pavaduotojos, iš 20-ies rajono garbės piliečių niekas iki šiol abejonių nekėlė, tačiau politikė sako, kad Ž. Savicko pasirodymas Sausio 13-osios mitinge Biržams garbės nepridėjo. Gimtinė ji vertino ne tik kaip sportininką, bet ir asmenybę, į kurią lygiuojamasi.

„Tokio garbės piliečio dalyvavimas jau yra kažkoks pareiškimas“, – sakė Biržų mero pavaduotoja Audronė Garšvaitė. 

Ar tai gali būti palaikyta Biržų pozicija? „Tai, taip. Galima ir taip teigti“, – teigė A. Garšvaitė.

Rajono vadovas Ž. Savicko irgi nesupranta. „Aišku, liūdna, kad išgarsinęs Biržus ir visą Lietuvą garbės pilietis Žydrūnas Savickas dalyvauja tokioje kampanijoje. Bet kol žmogus nenuteistas“, – sakė Biržų rajono meras Vytas Jareckas.

Pasikeitęs. Negražiai. Atimčiau vardą.

Meras neatmeta, kad Ž. Savicko portretas savivaldybės koridoriuje gali būti nukabintas. 

„Pirmas kartas mūsų krašto istorijoje, nenorėčiau, kad taip būtų, bet visko gali būti“, – teigė meras.

Stipriausias pasaulio žmogus mano, kad dalis rajono politikų vis dar yra sovietinio mąstymo.

„Jeigu atimtų, tai jie įeitų į istoriją kaip tokie sovietinio mąstymo palikę dinozaurai nepriklausomoje Lietuvoje, kurie nori susidoroti su kitaip mąstančiu žmogumi. Aš nemanau, kad taip būtų galima išdrįsti, nes pretekstas yra absoliučiai niekinis“, – sakė Ž. Savickas.

Biržų mero teigimu, rajono garbės piliečio vardą gali duoti arba atimti speciali komisija, jeigu ji gautų grupės piliečių arba juridinių asmenų surinktus parašus ir surašytus argumentus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (103)

Kęstas

Šaunuolis Žydrūnas. Tikras kovotojas ne tik sporte, bet ir už lietuvių tautą, kurią supančiojo neokomunizmo šmėkla

Anonimas

Birzuose tam kaimieciui ir sedeti. Nes nei sis nei tas atvaziuoja kaimieciai i miesta patriuksmauti. Gal ir mums is Vilniaus koki sestadieni i jusu kulturke atvaryti? Paaiskintume kaimui kaip sokti, kaip mergas kabinti, kaip karves melzti...

Aris

Šaunuolis Žydrūnai,taip ir toliau laikykis. Žmogus neišverčiantis savo skūros visada nusipelno pagarbos. O į tuos konservatnykų komentarus nekreipk dėmesio,per tokius išverstskūrius pokarį ir važiavo lietuviai į Sibirą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS