Per savaitę apie galimus aplinkosaugos pažeidimus gauta daugiau nei 350 pranešimų | KaunoDiena.lt

PER SAVAITĘ APIE GALIMUS APLINKOSAUGOS PAŽEIDIMUS GAUTA DAUGIAU NEI 350 PRANEŠIMŲ

Gruodžio 20 – 26 d. Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnyba apie galimus pažeidimus gavo 354 pranešimus. Ne darbo metu gauti 209 pranešimai. Reaguodami į skubius pranešimus ne darbo metu, pareigūnai vyko į iškvietimus 15 kartų.

Praėjusią savaitę Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 6 kartus, medžioklę – 18 kartų. Dėl atliekų deginimo kreiptasi 7 kartus, netinkamo atliekų tvarkymo – 5, nuotekų – 7, vandens taršos – 3, neteisėtų kirtimų – 8, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 4, oro taršos – 7, miškų – 2, pranešimų apie sumedžiotus vilkus – 5, nukeltus gandralizdžius – 3, kitos taršos – 2, dėl kitų pažeidimų ir konsultacijų kreiptasi 24 kartus.

Dėl į autoįvykius pakliuvusių laukinių gyvūnų kreiptasi 193 kartus (praėjusią savaitę – 223), dėl kitų įvykių su laukiniais gyvūnais – 60 kartų (praėjusią savaitę – 48).

Iš ne darbo metu gautų 209 pranešimų 15 buvo skubūs, iš jų 144 pranešimai buvo gauti savaitgalį ir 65 darbo dienomis po darbo valandų.

Aplinkosaugininkų teigimu, skubūs pranešimai patenka į skubaus reagavimo pranešimų sąrašą, patvirtintą Aplinkos ministerijos įsakymu ir į juos išvykti privaloma per pusvalandį pasyvaus budėjimo metu, per 1 val. – darbo metu. Į kitus pranešimus reaguojama eilės tvarka – t. y. per kuo trumpesnį laiką, bet ne vėliau kaip per 10 darbo dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Deja

bet ta tarnyba galimai parodomoji, pranešk ir lauk: kai per kuo trumpesnį laiką, bet ne vėliau kaip per 10 darbo dienų gal ir atvažiuos :)

Klausimelis

Ar "Grigeo" nusikalteliai nubausti? Ar sumokejo virs 40 milijonu zmonems uz ilgameti nuodijima?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS