Savaitgalį orai bus debesuoti, bet ramūs ir sausi | KaunoDiena.lt

SAVAITGALĮ ORAI BUS DEBESUOTI, BET RAMŪS IR SAUSI

  • 0

Savaitgalį sinoptikai žada ramius, sausus orus. Tiesa, bus mažiau giedros ir saulės. Dienomis orai vis labiau šils, o štai naktys vis dar bus šaltos.

Šeštadienis šalyje bus dar gana aukštas atmosferos slėgis, bet jau slinks ir kiek tankesnių debesų sritis, tad giedra jau nebus, LRT radijui sakė sinoptikas Paulius Starkus. Mažiau debesų tikėtina vakariniuose rajonuose, o dažniau jų bus šalies rytuose. Vis dėlto, pasak sinoptiko, kai kur neturėtų trūkti ir saulės spindulių, žymesnių kritulių nelaukiama, dvelks nestiprus vakarinių krypčių vėjas. Virš Lietuvos užslinkus šiltesniam orui temperatūra, nepaisant ir didesnio debesuotumo, šeštadienį kils iki 3-8 laipsnių šilumos.

Sekmadienį oro pokyčių nenumatoma, sakė sinoptikas P. Starkus. Ateinančią naktį situacija išliks panaši. Daugiau debesų bus Lietuvos rytuose, giedriau vakarinėje šalies pusėje. Žymesnių kritulių nebus, vietomis matomumą sumažins rūkas. Vėjas visai nurims, o temperatūra vis dėlto dar bus gana žema ir paryčiais sieks 7, o kai kur ir 9 laipsnius šalčio. Tačiau sekmadienį dieną turėtų likti tik aukšti, saulės lengvai peršviečiami debesys, tad bus gana šviesu ir išliks sausa ir ramu. Sulauksime ir šiltesnės temperatūros – oras sekmadienį dieną turėtų šilti iki 5-10 laipsnių šilumos.

Savaitės pradžia kol kas didesnių pokyčių irgi nežada. Pirmadienis vėl bus labai panašus – sausas, ramus, mažai debesuotas, dažnai ir visai giedras, netgi truputį šiltesnis. Naktį tai gal dar nepasijus, nes temperatūra išliks neigiama – 1-6 laipsniai šalčio, bet dieną jau turėtų džiuginti 6-11 laipsnių šiluma.

Antradienį debesuotumas turėtų padidėti, vietomis sulauksime ir kritulių, bet dieną dar išliks gana panaši šiluma.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS