Sugriežtino atsakomybę už nesąžiningą mokslo darbų rengimą | KaunoDiena.lt

SUGRIEŽTINO ATSAKOMYBĘ UŽ NESĄŽININGĄ MOKSLO DARBŲ RENGIMĄ

  • 0

Seimas priėmė Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kuriomis patikslino administracinę atsakomybę už nesąžiningą mokslo darbų rengimą.

Pagal priimtus teisės akto pakeitimus, už kito asmens parengto mokslo ar studijų darbo (ar jo dalies) projekto pateikimą mokslo ir studijų institucijai kaip savo mokslo ir studijų darbą (ar jo dalį) numatyta bauda asmenims nuo 200 iki 500 eurų.

Už mokslo ar studijų darbo (ar jo dalies) projekto, kuris kito asmens buvo pateiktas mokslo ir studijų institucijai kaip jo paties mokslo ar studijų darbas (ar jo dalis), parengimą ir (ar) perdavimą numatyta bauda asmenims nuo 200 iki 500 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims - nuo 800 iki 1800 eurų.

Už informacijos, kuria siūlomos mokslo ar studijų darbo (ar jo dalies) projekto rengimo paslaugos, viešą paskelbimą numatytas įspėjimas arba bauda asmenims nuo 100 iki 200 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims - nuo 300 iki 600 eurų.

Priimti pakeitimai nustato, kad už šiuos administracinius nusižengimus, padarytus pakartotinai, numatyta bauda asmenims nuo 500 iki 900 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims - nuo 1 700 iki 3 000 eurų.

Už naujas kodekso nuostatas balsavo 83 Seimo nariai, prieš - 2, susilaikė 2 parlamentarai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS