Seimas turi planų kitą savaitę pasikviesti generalinę prokurorę N. Grunskienę | KaunoDiena.lt

SEIMAS TURI PLANŲ KITĄ SAVAITĘ PASIKVIESTI GENERALINĘ PROKURORĘ N. GRUNSKIENĘ

Po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų apsilankymo Seimo Darbo partijos frakcijos nario Mindaugo Puidoko darbo kabinete, kitą savaitę į Seimo tribūną planuojama pasikviesti generalinę prokurorę Nidą Grunskienę.

Apie tokį ketinimą ketvirtadienį pateikdamas kitos savaitės Seimo posėdžių darbotvarkę, su Seimo nariais pasidalino Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

"Mes tikimės, kad gal būt bus galimybė pasikviesti į Seimo tribūną generalinę prokurorę, kas buvo žadėta",- sakė J. Razma.

Tačiau jis negalėjo nurodyti jos apsilankymo Seime konkretaus laiko. "Kol neturiu atsakymo, pvz. ar ji nesuplanavusi komandiruotės  ar dar ką nors, iš šios tribūnos negaliu skelbti absoliučių garantijų, bet pažadą bus siekiama įgyvendinti", -  teigė J. Razma, atsakydamas į Seimo nario "darbiečio" Artūro Skardžiaus klausimą.

A. Skardžius pareikalavo, kad generalinė prokurorė įvertintų  prieš parlamentarą M. Puidoką naudotą fizinę jėgą jo darbo vietoje. Jis taip pat pageidavo, kad Seime būtų surengta diskusija ir visos frakcijos galėtų įvertinti tokį "akibrokštą prieš parlamentarą jo darbo vietoje naudojant fizinę jėgą".

Tačiau tokios diskusijos galimybę J. Razma vertino skeptiškai, siūlydamas pagalvoti,  ar ne per daug pradedama kištis į teisėsaugos veiklą. Seimo Darbo partijos frakcijos atstovams jis siūlė nepamiršti, kad  ji yra nepriklausoma ir politikai turi gerbti jos nepriklausomumą.

Seimo nariai jau ketvirtadienį prašė pakviesti į Seimo tribūną generalinę prokurorę, tačiau į Seimą atvyko Generalinės prokurorės pavaduotojas Gintas Ivanauskas.

Pasak jo, ketvirtadienį Seimo rūmuose buvo atlikti tam tikri procesiniai veiksmai, gavus visas reikiamas teismo sankcijas. Jis informavo, kad yra sulaikytas vienas Seimo nario M. Puidoko padėjėjas, kuris yra įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu. Generalinės prokurorės pavaduotojas sakė, kad tyrimas susijęs su Seime svarstomu Loterijų ir loterijų mokesčio įstatymo pakeitimo projektu, primena ELTA.

Seimo opozicijos lyderiui Sauliui Skverneliui pasiteiravus, ar buvo naudota fizinė prievarta prieš Seimo narį M. Puidoką, G. Ivanauskas negalėjo pakomentuoti kratos eigos, tačiau pažadėjo, kad bus atliktas tyrimas.

"Galiu pažadėti tik vieną dalyką, kad bus atliktas išsamus vidinis patikrinimas, iš pareigūnų bus paimti paaiškinimai, kad būtų nustatyta, kaip viskas vyko, ar nebuvo peržengtos tam tikros procesinių prievartos priemonių panaudojimo ribos", - sakė G. Ivanauskas.

Jis taip pat teigė, kad pagal įstatymus Seimo narys neturi absoliutaus imuniteto.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taip suprantantis

Oi kokie mes galingi, galintys....nu ir ką pasakys generalinė- tą ką pasakė pavaduotojas? Kaip ir įstatymus, reikalvimus privalu laikytis ir vykdyti visiems. O po to aiškinkis savi "teisybę"

Klpd.

O kas čia kas per marsietė? Gal iš Armonkės kosmoso programos? Bet kad negarbanota..:/. Jos veiklos, kaip ir jos pačios nieks Lietuvoje nežino ir negirdėjo. Kaip ir pvz. Klaipėdos apskrities(o gal ir kitų apskričių Vyriausybės atstovės, turinčios stebėti ir užkirsti kelią LR Įstatymų nevykdymui bei kitoms neteisėtoms veikoms. Deja, deja..Ir matosi kad ir čia Deja, deja...:D) Nors iš išvaizdos šita tarnautoja atrodo labai gerai..Gal pagal tą ir paskyrė?..:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS