Seime – siūlymas griežčiau bausti šiukšlintojus | KaunoDiena.lt

SEIME – SIŪLYMAS GRIEŽČIAU BAUSTI ŠIUKŠLINTOJUS

Siūloma griežtinti atsakomybę už savivaldybių tarybų patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimą, atsisakant šiuo metu Administracinių nusižengimų kodekse numatytos sankcijos – įspėjimo ir paliekant tik baudą nuo 30 iki 140 eurų.

Tai numatantį Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimo projektą įregistravo jį inicijavęs Seimo narys Audrius Petrošius, prie projekto rengimo prisidėjo Seimo nariai Andrius Vyšniauskas, Aistė Gedvilienė, Simonas Gentvilas, Domas Griškevičius, Ligita Girskienė.

Šiuo metu Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad už savivaldybių tarybų patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimą skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 140 eurų.

Tačiau projekto autoriai sako, kad tyrimo atlikimas ir teisės normos taikymo procesas reikalauja administracinių resursų, todėl įspėjimas, kaip sankcija, net iš dalies nekompensuoja valstybės naudojamų administracinių kaštų.

„Augant visuomenės sąmoningumo lygiui dėl aplinkos tausojimo, tolerancija neatsakingam atliekų tvarkymui, teršimui ar šiukšlinimui visuomenėje mažėja, tai turėtų atsispindėti ir teisėtose pasekmėse pažeidimus atliekantiems asmenims“, – sakoma dokumento aiškinamajame rašte.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KADA M.U ŠIUKŠLES LIKVIDUOSIT?

lė iki 18 m jau buvo išpuvus narkomanė, seksualiai ją išnaudojo ir tėvas. Nuolat apkvaitusi, mokytis nepajėgė. Tėvas įkišo ją jau po to, kai ją nutarkavo narkomanas epileptikas iš N. Vilnios psichiatrinės laikinai išleistas .ilius į pusę etato darbą tuometinėj Konservatorijoj, ten ji nepadirbo. Gimdė vaikus, šie defektyvūs, po gimdymų .alė buvo išmesta iš gimdyklos, vaikai palikti eksperimentuoti su jais. .alė gyveno su epileptiku narkomanu .iliumi, šis reikalavo apmokėti jo dozes, nedirbo. .alė įsigudrino su savo motina iš medikų gauti receptų linksminamiesiems vaistams, turėjo žmonių, kvaišalus gaminusių namuose. Platino kvaišalus, narkomanai yra visų žinomesnių prokurorų, teisėjų, notarų, politikų, medikų, profesorių, valdininkų, verslininkų vaikai, anūkai, daug narkomanų politikoje, versle, kurie prasigyvenę, vartoja kokainą kol turi pinigų, nusigyvenę pereina į medikų rankas. .alė buvo įkišta į M.U personalo sk. Virš 20 metų kvaišalus platina ten. Atrodo kaip susenęs buldogas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS