Seimo nariai šiais metais jau panaudojo 85 proc. komandiruotėms skirtų lėšų | KaunoDiena.lt

SEIMO NARIAI ŠIAIS METAIS JAU PANAUDOJO 85 PROC. KOMANDIRUOTĖMS SKIRTŲ LĖŠŲ

Seimo narių ir juos lydinčių asmenų komandiruotėms šiemet buvo skirta 472 tūkst. eurų.

Šiais metais jau panaudota 85 proc. komandiruotėms skirtų lėšų. Daugiausiai lėšų skiriama Seimo delegacijoms tarptautinėse parlamentinėse organizacijose ir asamblėjose – 156 tūkst. eurų.

Antroje vietoje – 70 tūkst. eurų buvo skirta Seimo komitetų dalyvavimui pirmininkavimo ES Tarybai parlamentiniuose ir EP rengiamuose susitikimuose. O trečioje – Seimo vadovams, kurių komandiruotėms šiemet buvo skirta 60 tūkst. eurų. Taip pat panaši suma (57 tūkst. eurų) buvo skirta apskritai parlamentinei diplomatijai.

Seimo komitetams šiemet buvo skirta šiek tiek per 40 tūkst. eurų. Daugiausiai lėšų iš šios sumos gavo Užsienio reikalų komitetas – 5 tūkst. eurų, o mažiausiai lėšų gavo Europos reikalų komitetas (200 eurų).

Seimo frakcijoms buvo skirta 7 tūkst. eurų. Didžiausia frakcija Seime, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga iš šios sumos gavo daugiausiai – 2,7 tūkst. eurų, o Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija – 1,5 tūkst. eurų. Liberalų sąjūdžio frakcija – 600 eurų, Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija – 550 eurų, Mišri Seimo narių grupė – 450 eurų. Tuo metu Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija – po 400 eurų.

Taip pat per 56 tūkst. eurų lėšų skirta nenumatytoms komandiruotėms.

2020 m. lėšos komandiruotėms bus paskirstytos kitų metų sausio mėnesį Seimo valdybos sprendimu.

ELTA primena, kad pastaraisiais mėnesiais Seimo vadovas Viktoras Pranckietis sulaukė nemažai kritikos iš valdančiųjų lyderio Ramūno Karbauskio, kuris teigė, kad komandiruotėms užsienyje Seimo vadovas išleidžia per daug parlamento lėšų. Interviu Eltai R. Karbauskis nuogąstavo, kad liko 2 procentai lėšų Seimo narių komandiruotėms.

„Kiek aš žinau, Seime liko 2 procentai lėšų kelionėms, o Seimo pirmininkas... Jis nenustodamas siekia keliauti po pasaulį, siekia išsivežti dideles lydinčių žmonių grupes. Sumos yra be galo didelės“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Patriotas

Kokia prasme vagiams vazioti i komandirotes? Nesuprantu

Tam > Budelis

Kur tu matei sedinti Zingeri, ar kastuva su varikliu?

KLAUSIMAS

AR KUR NORS GALIMA PASKAITYTI JŲ ATASKAITAS APIE KOMANDIRUOTĘ IR IR BENT FRAKCIJŲ ĮVERTINIMĄ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS