Seimo pirmininkė: O. Šurajevo provokacija Seime neatrodė skoninga, bet baudų didinti nereikia | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ: O. ŠURAJEVO PROVOKACIJA SEIME NEATRODĖ SKONINGA, BET BAUDŲ DIDINTI NEREIKIA

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad komiko, visuomenininko Olego provokacija parlamente nebuvo skoninga, tačiau jis buvo nubaustas pagal galiojančius įstatymus, kurių nereikia griežtinti.

„Man asmeniškai jo provokacija neatrodė skoninga, man ji nepatiko, bet jis nubaustas pagal tuos įstatymus, kurie yra galiojantys, ir aš nemanau, kad yra poreikis juos griežtinti“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Tikiu, kad mūsų visuomenė darosi vis brandesnė ir ne baudų didinimu mes turėtume su tokiu neoptimaliu elgesiu kovoti“, – pridūrė ji.

Politikus Seime kovą įžeidinėjęs O. Šurajevas praėjusią savaitę buvo nubaustas administracine tvarka už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą. Jam skirta 25 eurų bauda.

Administracinio nusižengimo protokolu nukentėjusiaisiais įvardijami Seimo nariai Aidas Gedvilas, Mindaugas Puidokas, Remigijus Žemaitaitis, Dainius Kepenis, Agnė Širinskienė, Petras Gražulis.

Leidimą komikui patekti į Seimą išrašė „laisviečių“ lyderė Aušrinė Armonaitė, tačiau ji teigė, kad visuomenininkas su ja nederino savo veiksmų parlamente, o už juos yra atsakingas pats.

Po šio incidento komikui neterminuotai apribota galimybė patekti į Seimą. Parlamento Etikos ir procedūrų komisija konstatavo, kad A. Armonaitė pažeidė Seimo vidaus taisykles, nes nelydėjo O. Šurajevo.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Šiaip jau,

durniaus vieta durnyne.Keista,kad ne su nulaužta nosim vaikšto,-tolerantiški lietuviai.

Etika

Niekinė bauda, įdomu, kaip Čmilytė vertintų pajaco elgesį, jei toks neadekvatus elgesys būtų nukreiptas prieš ją pačią. Savo pasisakymu Čmilytė įvertino Seimo, kaip institucijos lygį " neoptimalaus elgesio" atžvilgiu...

Orvelas: pasirodo gėjai Lietuvoje "lygesni" už žmones

"3211,36 euro. Tokią sumą už įžeidžiantį ir homoseksualius asmenis niekinantį komentarą socialiniame tinkle teismo sprendimu privalės sumokėti Pakruojo rajono gyventojas".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS