Senjorai susibūrė po politinės jėgos vėliava | KaunoDiena.lt

SENJORAI SUSIBŪRĖ PO POLITINĖS JĖGOS VĖLIAVA

Registrų centras Kaune užregistravo Pensininkų partiją

Registrų centras Kaune užregistravo Pensininkų partiją

Gausią šalies politinių organizacijų šeimą vakar papildė dar viena – Registrų centras vakar įregistravo Pensininkų partiją. Praėjusių metų pabaigoje surengusios steigiamąjį suvažiavimą partijos vadovas, 65 metų Vytautas Kadžys, tikisi sėkmės per ateinančius Seimo rinkimus, nes Lietuvoje gyvena apie milijonas senjorų.

Lietuvos juridinių asmenų registre jau yra užregistruotos 23 formaliai veikiančios politinės partijos.

- Beveik visos partijos savo programose numato rūpintis pensininkų reikalais. Kodėl reikėjo atskiros, vien senjorus vienijančios politinės jėgos?

- Kitos partijos pensininkus prisimena tik prieš rinkimus. Tačiau per 17 metų galime tik pasvajoti apie orią senatvę. Žmonės, išdirbę po 30-50 metų, ligoti asmenys gauna 300-400 litų pensiją. Didėjanti priešprieša tarp žmonių ir socialinė nelygybė pastūmėjo mus pernai susiburti į iniciatyvinę grupę ir kurti partiją. Manome, kad tik politinė jėga gali padėti išspręsti pensininkų problemas.

- Ar jau rengiatės 2008 metais vyksiantiems Seimo rinkimams?

- Kol kas apie juos galvoti dar anksti, reikia stiprinti skyrių veiklą. Registruojant partiją pateikiau 1,8 tūkst. narių sąrašą, bet šiuo metu po mūsų vėliava jau susibūrė pustrečio tūkstančio žmonių. Daugiausia partijos narių yra Kaune, bet turime aktyvių pensininkų daugelyje kitų šalies miestų ir miestelių. Kol kas dar neturime ir savo būstinės.

Manau, kad mūsų rinkėjų būrys didelis – pensininkai sudaro apie trečdalį visų gyventojų. Be to, kiekvienas jaunesnis žmogus yra būsimasis pensininkas.

- Tarkime, jūsų partijai išties nusišypsotų sėkmė. Ar tokiu atveju pajėgtumėte suformuoti Vyriausybę?

- Tarp milijono pensininkų yra įvairiausių profesijų žmonių. Tai būtų ne tik kvalifikuoti, bet ir sąžiningi žmonės. Ypač pensininkas tiktų vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai. Keista, kai dabar už pagyvenusių žmonių socialinius, sveikatos reikalus atsako jauni ir sveiki ministerijų vadovai, nežinantys, ką reiškia pragyventi iš pensijos, gydytis ligoninėse ir poliklinikose.

Mūsų programoje yra nuostata, kad partijos narys, patekęs į valstybės tarnybą, turės dirbti už minimalų atlyginimą. Jei jiems vis tiek mokėtų dabartines algas, kurtume fondą, į jį pervestume algas, o surinktos lėšos būtų skiriamos partijos reikalams, taip pat remti pagyvenusius žmones.

- Kokių darbų imtumėtės, jei patektumėte į valdžią ir kurios partijos jums artimiausios?

- Nepriskiriame savo partijos dešiniajam ar kairiajam politiniam sparnui. Mes pasirengę bendradarbiauti su visais, kuriems priimtini mūsų tikslai. Kol kas Lietuvoje ir kairieji, ir dešinieji atstovauja tik stambiajam kapitalui. Bet mus džiugina socialdemokratų pasiūlymas įvesti progresinius mokesčius. Taip pat reikėtų diferencijuoti ir turto mokestį. Juk mums svarbus biudžeto papildymas.

Mes pasisakome prieš suteiktą galimybę dalį sumokėtų „Sodrai“ mokesčių atiduoti privatiems pensijų fondams – pirmiausiai reikia pamaitinti visus šeimos narius, o paskui galvoti, kaip pagerinti ateinančių kartų gyvenimą. Jau apskaičiuota, kad dėl to kiekvienas pensininkas per mėnesį praranda apie 50 litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)