Šią savaitę atšaukiamas vasaros laikas: laikrodžius suksime valanda atgal | KaunoDiena.lt

ŠIĄ SAVAITĘ ATŠAUKIAMAS VASAROS LAIKAS: LAIKRODŽIUS SUKSIME VALANDA ATGAL

  • 11

Lietuvoje šią savaitę bus atšauktas vasaros laikas – laikrodžio rodyklę naktį iš šeštadienio į sekmadienį reikės atsukti viena valanda atgal.

Žiemos laikas galios iki kitų metų kovo pabaigos. Šiuo laikotarpiu šviesusis paros metas ryte prasideda anksčiau ir vakare trunka trumpiau, palyginti su vasaros laiku.

Žiemos ir vasaros laiką nuspręsta įvesti, kad būtų geriau išnaudojamas šviesusis paros metas. Kritikai teigia, kad laiko kaitaliojimas gali kenkti sveikatai.

Laikas Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje (ES), vykdant ES direktyvą, dėl vasaros keičiamas dukart per metus.

Europos Komisija ir Europos Parlamentas remia idėją atsisakyti laikrodžių sukiojimo, bet dauguma valstybių narių sprendimui kol kas nepritaria.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Eugenija

Sukinėjam laikrodžius dėl šviesos iš gamtos,bet visur elektra šviečia dienos metu. Gamyklose parduotuvėse visose,pradedant maksimas. Tarybiniais laikais nešvietė elektra visur nei gamyklose ,užteko iš langų dydelių dienos naturalios šviesos,tik ant staliuko kur darbas atliekamas smulkus. Parduotuvėse bebuvo deginama elektra . Užteko per langus gaunama šviesa. Buvo dydeli langai ir užteko ,tada ir gal reikėjo sukioti, elektra šviesdavo kol išaušdavo ,tada užgesidavo ir dienis šviesos užteko. Kam sukioti,kad dieną naktį šviečia elektra. Va kur valdžios seimo protas,jie tą įdiegė,įstatymą išleido.

Byyyy Rka DEJĘS

Debyl ES ---- sukineja sukineja valandas ....o naudos JOKIOS ASYLAMS ....

LIETUVOS "NAPOLEONAO"...

Sugeba paskelbti karą Rusijai, Baltarusijai, Kinijai...Tik. bijo kaip velnias kryžiaus bent pareikalauti iš ES tokio menkniekio - nekaitalioti ir nesukinėti laikrodžių...Jus ne ereliai, o MYŽNIAI VYSTYKLOSE.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS