Šiauliai kol kas renginių neatšaukia, gyventojai turi patys įvertinti riziką | KaunoDiena.lt

ŠIAULIAI KOL KAS RENGINIŲ NEATŠAUKIA, GYVENTOJAI TURI PATYS ĮVERTINTI RIZIKĄ

Šiauliuose penktadienį nustačius pirmąjį koronaviruso atvejį Lietuvoje, miesto savivaldybė nusprendė masinių renginių kol kas neatšaukti ir paragino gyventojus pačius vertinti riziką.

„Šiandien jokių draudimų, jokių primygtinių nurodymų, kad žmonės turi uždaryti renginius ir neįsileisti, tikrai nėra, bet žmonės turi galvoti ir priimti savo asmeninius sprendimus“, – žurnalistams sakė meras Artūras Visockas po ekstremalių situacijų komisijos posėdžio.

„Rekomenduojame gyventojams priimti asmeninę atsakomybę – jei jaučiate riziką, tiesiog nedalyvaukite renginiuose“, – pridūrė savivaldybės vadovas.

Savaitgalį Šiauliuose turėtų vykti keli sporto renginiai – šeštadienį rengiamas Lietuvos žmonių su fizine negalia uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas, sekmadienį numatomos Lietuvos krepšinio lygos rungtynės tarp Šiaulių „Šiaulių“ ir Kėdainių „Nevėžio“ komandų.

Rekomenduojame gyventojams priimti asmeninę atsakomybę – jei jaučiate riziką, tiesiog nedalyvaukite renginiuose.

Kovo 10-11 dienomis Šiauliuose numatomi renginiai nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui paminėti.

Savivaldybės komisija susirinko netrukus po to, kai Vyriausybė rekomendavo Šiaulių mieste ir rajone atšaukti masinius renginius, siekiant užkirsti kelią viruso plitimui.

Pasak mero, siekiant sumažinti riziką, mieste papildomai dezinfekuojamas viešasis transportas, švietimo įstaigos.

Meras paragino nekelti panikos ir vadovautis tik oficialia informacija apie nustatytą užkratą.

A. Visockas pranešė, kad kol kas darbas švietimo įstaigose vyks kaip įprasta, išskyrus Juventos progimnaziją. Ten ugdymo procesas sustabdytas dėl sezoninio gripo.

„Paprašėme Juventos progimnazijos dviem dienomis pratęsti vaikų nėjimą į mokyklą. Jie buvo numatę tris dienas. Tai dar pirmadienį ir antradienį vaikai neis į mokyklą“, – sakė jis.

Šiaulių rajono administracijos direktorius Gipoldas Karklelis BNS teigė, kad centrinės valdžios rekomendacijos bus vykdomos ir suplanuoti renginiai bus atšaukti, taip pat bus atsisakoma didesnių vidinių pasitarimų savivaldybėje. 

„Mes tas rekomendacijas vykdysime. Buvo suplanuoti darbiniai renginiai, pasitarimai administracijos viduje, su įstaigų vadovais – mes pagal rekomendacijas juos atšauksime. Kovo 11-osios renginiai yra, keletas kultūros renginių buvo suplanuota. Mes juos taip pat atšauksime“, – BNS sakė G. Karklelis.

Koronavirusas nustatytas 39 metų šiaulietei, šią savaitę grįžusiai iš Italijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

rrr

PRIVALOT ATSAUKT PAVASARINE MUGE SOSTINEJE IR KITUOSE MIESTUOSE!!!

...

Tai GAL patys galim įvertint iki kiek prisiliuobę galim už a/m vairo sėst?.. :s

Apišikelių valdžia

va žmonės mat patys turi nuspresti ar mirt jiems ar ne, valdžia nespręs uždrausti renginius ar ne.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS