Šiauliečiai apie nelegalius migrantus: ko jie tikisi, kad atvažiavo į penkių žvaigždučių viešbutį? | KaunoDiena.lt

ŠIAULIEČIAI APIE NELEGALIUS MIGRANTUS: KO JIE TIKISI, KAD ATVAŽIAVO Į PENKIŲ ŽVAIGŽDUČIŲ VIEŠBUTĮ?

  • 40

Migrantai Lietuvoje skundžiasi, kad jų teisės apribotos, jie niekur negali išeiti. Šiauliečiai sako, jog ir tolerancija turi savo ribas, visų teisių vienodai neužtikrinsi, praneša LNK.

„Kai ką priimti, o kai kam sakyt eit atgal. Ne visiems, tik tobuliems žmonėms gali padėti. O tokius, kurie tik ieško laimės kitur – nebūtinai juos čia laikyti“, – kalbėjo viena senjora. Ji manė, kad vis dėlto negerai tai, kad nelegalai laikomi uždaryti ir negali išeiti: „Negerai taip. Vis tiek jie ne nusikaltėliai. Nepadarė jokių skriaudų niekam, tai reikia žmoniškai. Tik neleisti jiems vadovauti. Tegul važiuoja namo, atgal“.

„Ką su jais daryt? Na, aišku, kiek įmanoma – siųst atgal. Mes visų nepriimsim, kad ir kiek būsim tolerantiški. Reikia stengtis kuo mažiau jų pasilikt“, – antrino kita moteris. Anot jos – migrantai ir turėtų būti laikomi uždaryti: „Kalbos nemoki, nieko nežinai, tai kur tau eiti? Nemanau, kad reikėtų juos paleisti. Nebent tą, kuris moka kalbą, yra kažkiek susipažinęs... Bet ir tai sakyčiau ne. Turėtų būti uždaryti. Nes daugybė žmonių nesupranta to ir pagaliau bijo. Ypač kaimo vietovėse iš tikrųjų žmonėms baisu. Žodžiu, sudėtingas atvejis“.

Vis tiek jie ne nusikaltėliai. Nepadarė jokių skriaudų niekam, tai reikia žmoniškai.

„Reikėtų labiau stiprinti pasienio apsaugą bei tartis su Baltarusija. Bet, kiek girdėjau, Aliaksandras Lukašenka labai agresyviai bando į Lietuvą daugiau vežti migrantų, tai tokiu atveju nežinau, ką daryti“, – kalbėjo vienas užkalbintas vyras. O tuos, kurie jau kirto šalį, jis siūlė priimti ir prie jų prisitaikyti: „Atgal grįžt jie tikrai nelabai norėtų. Jeigu jie jau pasirinko mūsų šalį, tai jau pasirinko. Manau, kad reikėtų suteikt prieglobstį, prisitaikyti. Nors, aišku, kiti žmonės labai kritiškai žiūri, bet su laiku prisitaiko – kaip kiti prisitaikė, taip ir jie gali prisitaikyti“.

„Matau, žinias žiūriu, bet kažkaip nepagalvojau apie tą temą labai giliai, nes ne Lietuvoj gyvenu. Jų toks pasirinkimas – ieškoti laimės. Tu nežinai, ar kitoj šaly tu rasi lengvai laimę, ar vargelį turėsi vargti. Mes irgi važiuojam į užsienį ieškoti laimės, bet ne visada tą laimę ir gaunam, nes tenka mums ir pavargti, ir sunkiai dirbti, kad užsidirbtume tą skanesnę duoną“, – teigė pati svetur emigravusi šiaulietė.

„O ko jie tikisi, kad atvažiavo į penkių žvaigždučių viešbutį, į atostogas?“, – retoriškai klausė kita šiaulietė.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

siulyciau visus

i kedainiu krematoriuma

nrk

Nu ne. Cia jau virsune! NELEGALAI nepatenkinti, skundziasi, drysta kelti reikalavimus? Tegul vaziuoja is kur atvyke ir ten savo valdziai skundziasi. O cia - tik nelegalai. Tegul dziaugiasi, kad ne i kalejima susodinti uz nelegalu sienos kirtima.

reiktu juos visus

idarbint-krekenavoj arba kitoj kiauliu fermoj
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS