Šiauliuose – didelio masto spec. tarnybų pratybos | KaunoDiena.lt

ŠIAULIUOSE – DIDELIO MASTO SPEC. TARNYBŲ PRATYBOS

  • 1

Rugpjūčio 23–24 mieste vyks pratybos, kuriose dalyvaus įvairios specialiosios tarnybos ir civilinės saugos specialistai. Intensyviausia pratybų Šiauliuose diena – trečiadienis, tądien miestiečių prašoma atidumo.

Kaip praneša Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, pratybose dalyvaus visos Lietuvos policijos pareigūnai ir visos specialiosios miesto tarnybos, Savivaldybė ir jos įmonės.

Tokio plataus masto pratybų vieta pasirinkta neatsitiktinai – Šiauliai turi būti pasiruošę įvairiems scenarijams, nes mieste įsikūrusi strategiškai svarbi Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazė.

Pratybose bus imituojama situacija, kai didelio masto įvykis pasiglemžia daug gyvybių. Tai gali būti teroro aktas, po kurio specialiosios tarnybos gauna pranešimą ir į situaciją turi reaguoti atitinkamai.

Miesto gyventojų prašoma atidumo – pratybų metu mieste važinės daug transporto priemonių su specialiaisiais signalais, todėl šiauliečiai turi nepamiršti laikytis visų eismo taisyklių ir spec. tarnybas praleisti.

Pratybos nukreiptos į pirminį tarnybų reagavimą, darbą įvykio vietoje ir galutinį tikslą – išsiaiškinti, kaip ir kodėl kilo tokia situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pratybų (suderintų klausimų) reikalaujantis įvykis ar ne ?

Šiauliuose ir taip pakanka imituojamos demokratijos įvykių: atvažiuoja koks nors vadovas. Pasistaibsto Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje prie lėktuvų, nusifotografuoja, išrėžia valdišką kalbelę. O susitikti su rinkėjais ir atsakyti į jų klausimus "pamiršta". Kažin, jei iš anksto paskelbtų apie tokį susitikimą su rinkėjais - tai būtų pratybų (suderintų klausimų) reikalaujantis įvykis ar ne ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS