Šilutės rajone dėl COVID-19 protrūkio uždaryta visa mokykla | KaunoDiena.lt

ŠILUTĖS RAJONE DĖL COVID-19 PROTRŪKIO UŽDARYTA VISA MOKYKLA

Šilutės rajone dėl COVID-19 protrūkio uždaryta Usėnų pagrindinė mokykla – 96 mokiniai nuo pirmadienio tęsia mokslus nuotoliniu būdu.

„Yra užsikrėtusių mokinių, mokytojų ir mokyklos bendruomenė priėmė sprendimą, kad eina mokytis nuotoliniu būdu, kad būtų užtikrintas saugumas“, – BNS antradienį sakė Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Virgilijus Pozingis.

Jo teigimu, mokykloje nustatyti šeši koronaviruso atvejai – susirgo po tris mokytojus ir mokinius, atvejai nustatyti šešiose iš dešimties klasių.

Administracijos direktoriaus pasirašytame įsakyme nurodyta, kad nuotoliniu būdu šios mokyklos mokiniai mokysis iki rugsėjo 20 dienos.

V. Pozingio teigimu, ne visi mokyklos bendruomenės nariai turėjo imunitetą, ne visi ir testavosi.

Sunku su mokiniais, kad skiepytųsi.

„Mokytojų nemažai buvo pasiskiepijusių, aišku, 100 proc. nebuvo pasiskiepiję. Mokiniai irgi nebuvo, testuojasi irgi ne visi mokiniai – ne visi tėvai sutiko“, – kalbėjo savivaldybės administracijos vadovas.

Anot jo, iš 96 mokinių pasiskiepijęs vos vienas, testuotis sutiko 49 mokiniai, 12 yra persirgę.

„Sunku su mokiniais, kad skiepytųsi“, – teigė V. Pozingis.

Jo duomenimis, iš 36 mokyklos darbuotojų pasiskiepiję – 32.

Kaip Eltai teigė Usėnų pagrindinės mokyklos direktorė Liucija Jasevičienė, koronavirusas fiksuotas keturiose klasėse ir vienoje ikimokyklinio ugdymo grupėje.

„Mokytojai yra visi pasiskiepiję dviem dozėmis, išskyrus vieną mokytoją, kuri buvo vieną kartą paskiepyta. Vasaros pabaigoje mūsų gyvenvietėje buvo nemažai (koronaviruso – ELTA) atvejų, ir kai susirinko į mokyklą vaikai, susirinko mokytojai ir tiesiog atsinešė nejausdami simptomų“, – priežastį, kodėl galėjo įvykti protrūkis, įvardijo mokyklos vadovė.

Pasak L. Jasevičienės, pirmąją savaitę nuo rugsėjo 6 iki 10 dienos buvo testuojama du kartus – antradieniais ir penktadieniais.

„Testuotis sutiko per 50 proc. mokinių tėvų. Šiuo metu dar gauname daugiau prašymų, didėja skaičius norinčiųjų testuotis. Nežinau, ką koreguoti – mes laikomės visų būtinųjų sąlygų, kurių reikia, srautus atskiriame ir visa kita. Klasės yra nedidelės, mokiniai klasėse sėdi, mokytojai pas juos nueina, dezinfekuojasi ir vėdinasi. O ką daryti, jei vėl atsineš (virusą – ELTA)? Dabar, pavyzdžiui, kai namie sėdime, mes nežinome, ar jie neužsikrečia. Izoliacijoje yra tos klasės, kuriose buvo atvejų, visi kiti vaikai gali laisvai bendrauti. Kadangi gyvenvietėje yra (koronaviruso – ELTA) atvejų, tai visko gali būti. Testuosime toliau greitaisiais savikontrolės testais, temperatūrą matuosime“, – teigė direktorė.

L. Jasevičienė minėjo, kad yra dalis tėvų, kurie nenori, kad jų vaikai būtų testuojami. „Kurie nesutinka, tų ir netestuojame, mes neturime teisės. Testavimas yra rekomendacinio pobūdžio, tai mes nieko daugiau negalime padaryti, tiktai gražiuoju kalbėtis, įrodinėti ir tiesiog daryti viską, kad kuo daugiau testuotųsi“, – kalbėjo direktorė.

Usėnų pagrindinėje mokykloje iš viso mokosi apie 100 mokinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS