Sinoptikai įspėja: į Lietuvą ateina pūga, kils stiprus vėjas | KaunoDiena.lt

SINOPTIKAI ĮSPĖJA: Į LIETUVĄ ATEINA PŪGA, KILS STIPRUS VĖJAS

  • 1

Trečiadienį Lietuvoje prognozuojamas plikledis, sniegas, vietomis kils pūga, įspėja Hidrometeorologijos tarnyba.

Trečiadienį prognozuojami krituliai, daugiausia šlapdriba, sniegas. Šiaurės vakarų vėjo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/s, pajūryje – iki 21–23 m/s. Aukščiausia temperatūra bus ryte – 0–3 laipsniai šilumos.

Panašus oras išliks ir ketvirtadienį: daug kur snigs, pustys, vietomis kils pūga. Šiaurės vakarų, šiaurės vėjas rims, tačiau gūsiai kai kur sieks 15–20 m/s. Naktį šals iki 2–7, dieną vyraus 1–5 laipsnių šaltis.

Prašo keliones planuoti su laiko atsarga

Sostinės gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ ruošiasi intensyviam darbui ir prašo vairuotojų būti atidžiais kelyje, planuotis keliones su laiko atsarga. Mat sinoptikai perspėjo, kad oro temperatūra pamažu kris - dar savaitės pradžioje buvusi teigiama, jos pabaigoje pasieks 7 laipsnius šalčio, taip pat numatoma, kad ilgai snigs.

„Artimiausiu metu prevenciškai barstysime gatves druskos ir smėlio mišiniais, kad šąlant ant drėgnų paviršių nesusidarytų pavojingas ledo sluoksnis“, - teigia „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Sausio 1-ąją sostinės gatvėse dirbusi „Grinda“ kelių priežiūros technika barstė Vilniaus gatves druskos mišiniu, kuris tirpdė besikaupiantį sniegą. Tačiau lietus nuo gatvių nuplovė ne tik sniego likučius, bet ir druskos tirpalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pastebėjau

kad šiais laikais prognozės nuspėjamos tiki dažniausia tik iki 3 dienų į priekį, dabar dažnai vis rašo, kad jau jau bus šalčiai ir t.t., tai jai žiema aišku, kad kada nors bus, o jai vasara atvirkščiai, beje vasarą prognozes labai koreguoja pvz, Palangos verslininkai, nors ir lyja, šalta, bet vis tiek rašoma ypatingai delfiuose, kad kepina saulė, o nuotraukose pilni pliažai besimaudančiųjų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS