Sinoptikai pasakė, kada sugrįš sausesni ir šiltesni orai | KaunoDiena.lt

SINOPTIKAI PASAKĖ, KADA SUGRĮŠ SAUSESNI IR ŠILTESNI ORAI

  • 6

Po vėsaus ir lietingo savaitgalio orai pradės šilti. Nuo savaitės vidurio įsivyraus sausesni ir šiltesni orai, prognozuoja sinoptikai.

Sekmadienio rytas šalyje išaušo vėsus, temperatūra svyravo tarp 10-12 laipsnių šilumos, kai kur vakariniuose rajonuose – 7-8, o pajūryje – tarp 3-16 laipsnių šilumos.

Sekmadienį diena bus debesuota su pragiedruliais, virš daugelio rajonų pasklis trumpalaikio lietaus debesys, bet toks iki pusvalandžio trunkantis lietus tikrai planų ar atostogų negadins, LRT radijui sakė sinoptikė Edita Gečaitė. Kai kur dieną galima ir perkūnija, vėjas bus šiaurės vakarų, apysmarkis. Temperatūra kaip ir šeštadienį vėl bus nelabai aukšta. Daug kur vyraus 18-19, vietomis – 20-22 laipsniai.

Pirmadienis jau bus šiek tiek šiltesnis, sakė sinoptikė. Naktį žymesnio lietaus nebus, atvės iki 8-13, pajūryje – 14-16 laipsnių šilumos. Dieną didžiausia trumpo lietaus tikimybės bus pietiniuose, centriniuose bei rytiniuose rajonuose, vakaruose lietaus bus mažiau. Temperatūra daug kur jau kils iki 20-22, o vietomis bus apie 23 laipsnius šilumos.

Kita savaitė bus ne tokia lietinga. Antradienį dar numatomas trumpalaikis lietus dienos metu, o nuo trečiadienio jau įsivyraus sausi orai. Trečiadienis, ketvirtadienis turėtų būti sausi, lietaus tikimybė kol kas nedidelė, be to, temperatūra dienomis jau bus aukštesnė. Pavyzdžiui, trečiadienį bus 21-26, o ketvirtadienį galbūt sulauksime ir 27 laipsnių šilumos, sakė sinoptikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Super

Oras super karščių nemegstam kaimynai nuvare i Turkija nes nori pasikaitinti o mes patenkinti sedim čia

Mano bute

Tik 19 laipsnių, pavargau nuo krūvos šiltų rūbų.

Man

Labai puikus oras, karščiai žudo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS