Sinoptikė pataria nepalikti skėčių namuose – atslenka lietingas debesų masyvas | KaunoDiena.lt

SINOPTIKĖ PATARIA NEPALIKTI SKĖČIŲ NAMUOSE – ATSLENKA LIETINGAS DEBESŲ MASYVAS

  • 2

Daugelyje Lietuvos rajonų sekmadienį  trumpai palis, o antradienį lis gausiai, trečiadienį šiek tiek atvės, sako Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

„Vakariniuose, pietiniuose rajonuose lietus bus ne itin gausus, skėčių gal net neprireiks, o štai kiek gausesnis, su perkūnijomis lietus gali nušniaukšti šalies rytuose antroje dienos pusėje ir čia jau reikia turėti skėčius“, – LRT radijui sekmadienį sakė Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė.

Pasak jos, vėjas pūs iš pietvakarių, bus gana šiltas, vidutinio stiprumo ir prieš pasirodant lietaus debesims rytiniuose rajonuose, jis gali būti kiek gūsingesnis.

„Šiuo metu virš Lietuvos sukasi nemažai debesų, bet jie praplyš ir pasirodys saulė ir temperatūra gan greitai kils“, – LRT radijui šeštadienį sakė sinoptikė.

Šiandien oro temperatūra nuo 14 iki 19 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną vietomis, didesnė tikimybė vakarinėje šalies dalyje, palis. Aukščiausia oro temperatūra nuo 19 iki 24 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktis numatoma sausa, vietomis trumpam formuosis rūkai, bet jie greitai skaidysis, vėjas aprims, o temperatūra pasiskirstys nuo 12 iki 17 laipsnių šilumos.

Virš Lietuvos sukasi nemažai debesų, bet jie praplyš ir pasirodys saulė ir temperatūra gan greitai kils.

„Naktis bus kiek gaivesnė dėl to, kad mažiau debesų suksis virš mūsų šalies, o dienos pradžia  pamalonins vasariškais orais su saule, antroje dienos pusėje debesuotumas ims didėti ir pietiniuose rajonuose artėjant vakarui apims ir trumpi lietūs. Jie jau bus kiek gausesni, greičiausiai neišvengsime perkūnijos ir gūsingesnio vėjo lyjant“, – teigė M. Kirkliauskaitė. 

Temperatūra pirmadienį kils iki 23-18 laipsnių šilumos.

Antradienį prireiks ne tik skėčių, bet ir guminių batų, nes link Lietuvos priartės ganėtinai lietingas debesų masyvas. Nakties metu smarkiai lis pietiniuose šalies rajonuose, o dieną pietuose ir rytuose. Lietūs bus ganėtinai smarkūs.

Temperatūros skirtumas tarp pirmadienio ir antradienio bus beveik 10 laipsnių šilumos, nes dieną tesušils iki 18-23 laipsnių. Be to, traukiantis lietui pradės stiprėti vėjas. Antra antradienio pusė bus gana vėjuota. 

Trečiadienį daugelyje rajonų praslinks jau trumpo pobūdžio lietūs su perkūnijomis – naktis gaivi 10-15 laipsnių šilumos, o dieną bus 17-22 laipsnių.

Trečiadienis bus nepastoviai debesuotas ir lietingas, o ketvirtadienis, Žolinė gali būti viena iš tų dienų, kuri bus sausesnė, nes lietaus tikimybė bus nedidelė, šilumą saulė kilstels iki 19-24 laipsnių. 

M.Kirkliauskaitė nurodė, kad naktį lijo daugelyje lijo. Vietomis griaudėjo net perkūnija. Valstybinės reikšmės kelių dangos sausos, vietomis yra drėgnų kelių ruožų

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Simon

Pigi kale ir tiek

Just

Sveiki, ar jus domina tikros sekso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - www.lady4.fun Mano profilio vardas Justina23, laukiu jūsų, be to, yra mano intymios nuotraukos :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS